0 comments

Deputații intră în sesiune extraordinară: Abrogarea Legii recursului compensatoriu, anularea amnistiei și grațierii, dar și OUG 114 pe agendă

by on 26 august 2019
 

Conducerea Camerei Deputaților a aprobat, luni, convocarea unei sesiuni extraordinare în perioada 26-28 august, pe ordinea de zi figurând abrogarea Legii recursului compensatoriu și a OUG 114.

Ședința de plen are loc luni, de la ora 14:00, urmând ca votul final să aibă loc miercuri.

Concret, pe ordinea de zi a sesiunii vor fi trei proiecte legislative: anularea Legii recursului compensatoriu, anularea amnistiei și grațierii și OUG 114. Toate sunt în comisia de specialitate, la Camera Deputaților.

În solicitarea Opoziției se afla și OUG 51/2019 privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane. Aceasta nu va putea fi însă dezbătută de către deputați în această sesiune extraordinară, fiind deja în comisiile Senatului.

„Solicităm public premierului Viorica Dăncilă o ordonanţă de urgenţă pentru anularea efectului catastrofal al Ordonanţei 51, care lasă în aer transportul gratuit al elevilor. Prin această ordonanţă, transportul interjudeţean a fost scos din sfera serviciilor publice şi în momentul de faţă consiliile judeţene nu mai pot da subvenţii astfel încât toţi elevii care fac naveta să aibă din partea operatorilor serviciu de transport pus la dispoziţie. Mai sunt câteva zile până la începutul anului şcolar, noi de aceea am solicitat în sesiunea extraordinară anularea acestei ordonanţe, pentru că, odată cu începutul anului şcolar, copiii să nu fie în fiecare zi un pericol din punct de vedere al siguranţei în transport şi, în acelaşi timp, părinţii să nu mai fie nevoiţi ca pentru copiii aflaţi în medii mai îndepărtate şi mai dezavantajate să scoată bănuţi din buzunar pentru a-i trimite la şcoală”, a mai spus liderul deputaților PNL, Raluca Turcan.

118 deputați din PNL,USR, PMP, și Pro România au depus săptămâna trecută o solicitare în scris pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților pentru perioada 26-30 august.