0 comments

Deputatul Dan Tanasă (AUR) vrea o strategie privind problema demografică, punând accent pe „familii sănătoase, cu spirit creştin”

by on 13 decembrie 2021
 

Deputatul AUR de Mureş Dan Tanasă susţine că fenomenul naşterilor în rândul mamelor minore este o problemă serioasă nu doar în judeţul Mureş, ci în toată ţara şi pe acest considerent îşi doreşte elaborarea unei strategii privind problema demografică, cu accent pe familii „sănătoase, educate, cu spirit creştin şi cu o şansă reală la un viitor în propria ţară”.

„În calitate de Preşedinte al Comisiei pentru Egalitate de şanse între Femei şi Bărbaţi din cadrul Camerei Deputaţilor atrag atenţia asupra fenomenului naşterilor în rândul mamelor minore, acesta constituie o problemă serioasă nu doar la nivelul judeţului Mureş, ci în toată ţara! (…) Lipsa cabinetelor medicale, educaţia precară, situaţia economică şi socială dezavantajoasă din mediul rural constituie factori care duc la apariţia unui număr sporit de mame minore. Statul Român trebuie să se îngrijească de implementarea unor acţiuni concrete pentru adolescenţii dezavantajaţi social şi pentru cei care au abandonat şcoala astfel ca aceştia să nu ajungă în situaţia unor sarcini nedorite. Îmi doresc să elaborăm o strategie privind problema demografică, punând accent pe familii sănătoase, educate, cu spirit creştin şi cu o şansă reală la un viitor în propria ţară”, a scris Dan Tanasă într-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

El a citat o cercetare a Organizaţiei Salvaţi Copiii care arată că judeţul Mureş conduce la mame minore, respectiv copii care se nasc din mame minore. Potrivit studiului, acestea provin din medii defavorizate, una din patru abandonează educaţia, creşte abandonul şcolar şi atunci devin foarte vulnerabile în mediul social.

Referințe: