0 comments

Directorul general al companiei Apple, Tim Cook, i-a transmis lui Donald Trump că taxele aplicate Chinei îl… – stiripesurse.ro

by on 19 august 2019
 

twitter

tim cook

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că a vorbit cu directorul general al companiei Apple, Tim Cook, despre impactul tarifelor americane asupra importurilor chineze, precum și despre concurența companiei sud-coreene Samsung Electronics, transmite MEDIAFAX.

Citește și: Viorica Dăncilă îl nimicește pe Victor Ponta – Știe doar să distrugă

Donald Trump a spus că Tim Cook a susţinut că tarifele ar putea afecta Apple, având în vedere că produsele Samsung nu vor fi supuse acelorași tarife.

Tarifele suplimentare aplicate unor mărfuri în valoare de 300 de miliarde de dolari, inclusiv electronicelor de consum, sunt programate să intre în vigoare în cursul a două etape la 1 septembrie și 15 decembrie.

În schimb, Statele Unite și Coreea de Sud au încheiat un acord comercial în septembrie anul trecut.

Citește și: Incredibil! Ce le-a cerut criminalul de la Săpoca magistraților

„Consider că a avut un argument foarte convingător, așa că mă gândesc la asta”, a declarat Donald Trump despre Tim Cook, vorbind cu reporterii într-un aeroport din New Jersey.

Bursele SUA au deschis în creştere duminică, după comentariile lui Trump. Pe lângă comentariile sale despre Apple, Trump a declarat pe Twitter că Administrația sa „se descurca foarte bine în relaţiile cu China”.

Citește și: Pro TV vrea să dea o nouă lovitură! Cu ce vrea să-și anihileze concurența

Laptop-urile și iPhone-urile MacBook Apple nu vor fi afectate de tarifele suplimentare până în 15 decembrie, dar unele dintre produsele companiei, inclusiv AirPod-urile, Apple Watch și HomePod, vor fi supuse taxelor la 1 septembrie.

Citeste stirea completa