0 comments

Discuții Dăncilă, Tăriceanu și Ponta despre coaliția de guvernare PSD-ALDE – surse / Dăncilă a convocat CEx pentru luni

by on 9 august 2019
 

Premierul Viorica Dăncilă, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu și președintele Pro România, Victor Ponta, ar urma să discute, vineri, despre coaliția de guvernare PSD-ALDE și în ce formulă va merge aceasta mai departe, iar discuțiile au urma să continue în week-end, au declarat pentru Mediafax surse politice. De asemenea, pentru luni a fost convocată o ședință a Comitetului Executiv al PSD, pentru a fi discutate variantele în cazul unei eventuale ieșiri de la guvernare a ALDE.

Negocierile coaliției de guvernare cu liderul Pro România Victor Ponta au loc în contextul în care ALDE și Pro România au discutat despre formarea unei alianțe. Condiția pe care Victor Ponta a pus-o a fost ca ALDE să nu mai susțină actuala formulă de guvernare.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a convocat pentru luni o ședință a Comitetului Executiv al PSD, pentru a fi discutate variantele în cazul unei eventuale ieșiri de la guvernare a ALDE.

Amenințarea ieșirii de la guvernare este atent construită și planificată de câteva săptămâni în interiorul ALDE. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că liderii ALDE aveau o strategie în acest sens, dar cazul de la Caracal a dat peste cap planurile lui Tăriceanu. Mai exact, rectificarea bugetară era pretextul perfect pe care liderii ALDE să îl invoce pentru a rupe Coaliția. Reamintim că, dincolo de această strategie de imagine, Tăriceanu își dorește să fie candidatul unic la prezidențale al Coaliției PSD-ALDE.