0 comments

„Dispariţia acestei formaţiuni politice este exclusă”. Noi precizări ale lui Cristian Diaconescu despre negocierile PMP-PNL

by on 14 noiembrie 2021
 

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, afirmă că negocierile cu liberalii vizează cooperarea pe proiecte locale şi naţionale, nicidecum o fuziune în urma căreia partidul său să fie absorbit de PNL. ”Dispariţia acestei formaţiuni politice este exclusă”, transmite liderul PMP.

”Am decis, împreună cu colegii mei din Partidul Mişcarea Populară, să cooperăm privind proiecte naţionale sau locale cu PNL. Prin acest demers, Partidul Mişcarea Populară înţelege necesitatea ca aşteptările electoratului de dreapta să se materializeze prin coordonarea, între cele două formaţiuni politice, în domenii în care expertiza fiecăruia dintre cele două partide poate fi complementară.”, a scris Cristian Diaconescu pe Facebook, după ce Consiliul Naţional a decis formarea unei echipe de negociere cu PMP.

Diaconescu susţine că îşi propune ca Partidul Mişcarea Populară ”să rămână una dintre cele mai importante forţe politice, de dreapta, de pe eşichierul politic românesc”.

”Deci, dispariţia acestei formaţiuni politice este exclusă”, a mai scris Diaconescu.

PMP a anunţat, sâmbătă seară, că s-a decis continuarea discuţiilor cu PNL ”privind un proiect politic comun”, fiind stabilită o echipă de negociere în acest sens.

Cu o zi în urmă, liberalii au stabilit şi ei o echipă de negociere.

Surse politice spun că este vorba despre o fuziune prin absorbţia PMP.