De ce update-ul jocului Minecraft care imbunatatea grafica a fost anulat - Dojotech.ro
 
 
 
Motorola One Zoom apare listat pe Amazon în două variante de culoare; Logo-ul Moto din spate este iluminat - Mobilissimo.ro
 
0 comments

Dispozitivele Apple, în combinație cu aplicații digitale, pot diagnostica demența – Business Express

by on 14 august 2019
 


Vizualizări:
45

Producătorul american de medicamente Eli Lilly a anunțat că rezultatele preliminare ale unui studiu arată că dispozitivele Apple, inclusiv iPhone, în combinație cu aplicații digitale pot diferenția oamenii cu boala Alzheimer ușoară de cei care nu au simptome, potrivit Reuters.

Studiul, care a testat 113 participanți cu vârste de peste 60 de ani, a fost efectuat de Apple împreună cu Eli Lilly și Evidation Health. Pentru facilitarea diagnsticării , dispozitivele Apple au fost folosite împreună cu dispozitivul Beddit pentru monitorizarea calității somnului. În același timp, au fost create aplicații mobile în colaborare cu experți din domeniul demenței, care au fost folosite doar în acest studiu.

Cercetătorii au analizat datele de utilizare a dispozitivului și istoricul aplicațiilor participanților la studiu timp de 12 săptămâni. Persoanele cu simptome au avut tendinţa de a scrie mai lent decât voluntarii sănătoşi şi au primit mai puţine mesaje text în total. 

Participanţii au fost solicitaţi să răspundă la sondaje zilnice de câte o întrebare şi să efectueze activităţi simple la fiecare două săptămâni, cum ar fi să tragă o formă către alta şi să atingă un cerc cât de rapid posibil pe o aplicaţie.

Studiul a urmărit, de asemenea, diferențierea persoanelor cu deficiență cognitivă ușoară, stadiul predemențial al bolii Alzheimer.

Citeste stirea completa

Social Media
CONNECT
Power By Agregat.ro