0 comments

Dragnea, despre intoxicarea Doinei Pană cu mercur: A deranjat niște interese uriașe

by on 12 mai 2019
 

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că știa despre cazul Doinei Pană, care a acuzat că a fost intoxicată cu mercur, spunând că în spatele acțiunilor ar putea fi oameni care au pierdut milioane de lei din cauza măsurilor luate de aceasta la minister, relatează Mediafax.

„Eu am respectat solicitarea doamnei Doina Pană, care a venit și mi-a spus. Sunt primul căreia i-a spus. Mi-a dat analizele și mi-a arătat evoluția. Dinainte și după. Sigur că era într-o stare deloc bună. Dumnezeu a ajutat-o să scape. Mă bucur mult. Doina Pană a fost cel mai curajos ministru care s-a ocupat de păduri. Dar a deranjat niște interese uriașe. Radarul pădurilor a făcut să scadă tăierile de arbori într-un an de la o cantitate uriașă la ceva nesemnificativ, niște crengi. Interesele derajante au fost uriașe. Ce nu înțeleg eu de ce ancheta la DIICOT trenează. Cum nu înțeleg sesizările făcute de niște oameni despre ce s-a întâmplat în spatele evenimentelor din 10 august, care trenează. Noi nu avem influența acolo, control acolo, nici nu vrem. Dar altcineva are”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Liderul PSD spune că în spatele intoxicării cu mercur a fostului ministru ar putea fi oameni care au pierdut mulți bani din cauza măsurilor Doinei Pană.

„Cineva care a pierdut milioane, sute, zeci de milioane. Asta ar trebui să facă procurorii (n.r.: să identifice vinovații). Nu am nicio speranță”, a mai spus Dragnea.

Procurorii DIICOT efectuează cercetări după ce fostul ministru Doina Pană a spus că ar fi fost intoxicată cu mercur. Cercetarea vizează infracțiunile de constituire grup infracțional organizat și tentativă de omor, iar în cauză a fost audiată deja Pană.

Doina Pană a depus, de asemenea, mai multe documente medicale prin care reieșea că aceasta avea, în organism, o cantitate dublă de mercur.