0 comments

Dragnea, după avertismentul lui Isărescu privind creșterea accelerată a prețurilor: Aceste prețuri creșteau oricum / Dacă vrei să mănânci zece roșii cu gust de rumeguș, le iei mai ieftin

by on 17 mai 2019
 

Liviu Dragnea a fost întrebat vineri despre declarațiile guvernatorului BNR, care a vorbit de o creștere accelerată a prețurilor, liderul PSD susținând că prețurile creșteau oricum, din diverse motive, chiar dacă nu erau majorate unele venituri. Despre prețurile mari la legume, Dragnea a spus: „Dacă vrei să mănânci zece roșii cu gust de rumeguș, foarte bine, le iei mai ieftin. Dacă vreau să mănânc roșii sănătoase, iau cinci roșii și sunt mai mulțumit”.

„Prețurile la energie și la gaze să fie plafonate, iar în ce privește prețurile la legume, am mai spus-o și o spun în continuare – oamenii aceștia vând cu un preț ca să își acopere cheltuielile și să aibă un profit ca să înființeze următoarea cultură. Dacă vrei să mănânci zece roșii cu gust de rumeguș, foarte bine, le iei mai ieftin. Dacă vreau să mănânc roșii sănătoase, iau cinci roșii și sunt mai mulțumit. Dacă n-ar fi roșiile românești pe piață, ceilalți care le importă ridică prețul”, a declarat Dragnea, la Topoloveni, întrebat despre avertismentul guvernatorului BNR.

El a susținut că prețurile creșteau oricum, din diverse motive: „Ceea ce facem noi și am făcut mereu a fost să mărim veniturile, pentru că aceste prețuri creșteau oricum din diverse motive, nu vreau să le mai discutăm acum”.

Banca Naţională a majorat prognoza de inflaţie pentru 2019 cu 1,2 puncte procentuale de la 3% la 4,2%, iar prognoza pentru 2020 urcă cu 0,2 puncte procentuale, la 3,3%, a anunțat Banca Națională a României.

În conferința de presă de vineri, Isărescu a atras atenția că inflația vine să corecteze dezechilibrele din economie, și că o face afectându-i în primul rând pe cei cu venituri mici. Isărescu s-a mai referit la creșterea economică de 5% din primul trimestru, arătând că orice creștere e bună, câtă vreme nu duce la dezechilibre. Or, a mai spus Guvernatorul, această creștere amplifică dezechilibrele, cel puțin pe cel extern.