0 comments

Drama in lumea sportului – Ilie Balaci a murit!

by on 21 octombrie 2018
 

Ilie Balaci a murit duminică dimineaţa, în urma unui infarct, iar teribila veste a căzut ca un trăsnet peste suflarea Alb-Albastră. Prima reacţie a conducerii clubului Universitatea Craiova a fost postată recent pe site-ul oficial al echipei.

„Intr-o zi mohorâtă de toamnă, Ilie Balaci a plecat să joace în echipa îngerilor. Dumnezeu să îl odihnească!

Ilie Balaci a fost cel mai important produs al școlii de fotbal craiovene. Născut la Bistreț, județul Dolj, a debutat la Universitatea în august 1973 și a fost motorul echipei spre primul titlu de campioană. Este cel mai tânăr debutant la echipa națională, în perioada de glorie a acesteia, la 17 ani, 6 luni și 10 zile. Debutul lui Balaci sub tricolor s-a produs pe 23 martie 1974, pe Parc des Princes, la un meci cu Franța. A câștigat 3 titluri naționale și 4 cupe ale României, identificându-se practic cu perioada de glorie a Universității. A fost desemnat Cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri, în 1981 și 1982. În divizia A are 349 de prezențe și 84 de goluri, în cupele europene a marcat de 7 ori în cele 38 de apariții, în vreme ce la națională are 69 de selecții și 8 goluri.

Ca antrenor a avut performanțe remarcabile în special în țările arabe. A câștigat Cupa Campionilor Africii, în 1992, cu Club Africain Tunis (Tunisia), Cupa Cupelor Țărilor Arabe, în 1993 și 1994 cu Olimpique Casablanca (Maroc), Cupa Campionnilor Golfului, în 1997, cu Al Nassr Riad, și în 1998 cu Al Hilal (ambele din Arabia Saudită), Cupa Cupelor Țărilor Arabe în 2000 cu Al Ain (Emiratele Arabe Unite), Supercupa Asiei, în 2000 cu Al Ain.

„TE VOM IUBI MEREU!”, a fost mesajul postat pe site-ul oficial al echipei Universitatea Craiova.

Sursa: EVZ.ro