Google elimină, în sfârșit, cea mai stupidă limitare din telefonul tău. Ce aduce nou Android 11 - Playtech.ro
 
 
 
Samsung Galaxy Fold Review în Română; Telefonul pliabil care a renăscut după ce unii i-au pus deja cruce - Mobilissimo.ro
 
0 comments

După eşecul numit Nokia 9 PureView, producătorul de senzori foto Light iese de pe piaţa telefoanelor inteligente – Gadget.ro

by on 14 iunie 2020
 

Hardware

În 2015 Light era un start-up cu ambiţii mari, iar primul său device a fost o struţo-cămilă denumită Light L16. Acesta utiliza 16 senzori a câte 13 Megapixeli fiecare, iar prin intermediul unui soft special putea transforma informaţiile primite de la cei 16 senzori într-o imagine cu o rezoluţie maximă de 52 megapixeli.

Produsul a fost un eşec total, preţul foarte ridicat (1700 dolari), estetica odioasă şi inutilitatea practică fiind cei mai importanţi factori în atingerea acestui insucces.

Compania a mers mai departe şi a continuat să investească în ideea că mai mulţi senzori = rezultate mai bune. Light a încheiat o colaborare cu HMD Global, iar primul şi singurul lor device disponibil comercial a fost smartphone-ul Nokia 9 PureView. Telefonul cu un ansamblu foto format din 5 senzori a fost la rândul său un eşec, rezultatele fotografice fiind mult sub cele mediatizate.

Light a mai încercat colaborări cu Xiaomi şi Sony, însă nu a ieşit nimic. În aceste condiţii, compania americană a decis să iasă de pe piaţa telefoanelor inteligente şi să se axeze pe cea auto, acolo unde strategia sa cu mulţi senzori şi percepţia adâncimii este utilă în dezvoltarea autovehiculelor autonome.

Se zvonea că Nokia 9.3 PureView va utiliza în continuare tehnologie Light, însă se pare că HMD Global are nevoie de un nou partener în dezvoltarea camerelor foto.

Sursa: gsmarena.com

Citeste stirea completa

Social Media
CONNECT
Power By Agregat.ro