0 comments

După Google, o nouă lovitură pentru Huawei – Profit.ro

by on 22 mai 2019
 

Dezvoltatorul de cipuri de origine britanică ARM, divizia de cipuri a grupului Softbank, conglomerat japonez din industria IT&C, a decis supendarea colabarării cu Huawei pentru a se alinia cerințelor SUA, potrivit BBC, care citează documente interne ale companiei. Astfel, producția de cip-uri a companiei chineze va fi serios afectată fără tehnologiile ARM.

Arhitectura ARM este furnizată sub licență către diferiți producători de smartphone-uri și alte dispozitive, inclusiv Huawei.

ARM a solicitat angajaților să întrerupă „toate contractele și angajamentele” cu producătorul chinez, interzicându-le acestora „să ofere asistență sau să furnizeze tehnologie (soft, cod sau updaturi)” către Huawei și „să poarte discuții de ordin tennic” cu reprezentanții companiei chineze. Conducerea ARM le-a indicat să oprească orice contacte cu Huawei, indiferent că este vorba de contracte aflate în plină desfășurare, proiecte viitoare sau alte tipuri de angajamente.

FOTO Google introduce un nou sistem de plăți pentru aplicațiile de smartphone CITEȘTE ȘI FOTO Google introduce un nou sistem de plăți pentru aplicațiile de smartphone

Reprezentanții ARM, companie care, alături de Intel, ocupă o poziție de top pe piața dezvoltării de procesoare, nu au comentat informațiile vehiculate. 

Decizia celor de la ARM vine după ce Statele Unite au interzis companiilor americane să mai aibă legături cu Huawei fără aprobarea Guvernului. Huawei nu va mai primi de la Google servicii software, hardware și de suport, iar unii proprietari de telefoane Huawei se întreabă deja dacă să opteze pentru o altă marcă.

De această decizie vor fi afectate viitoarele produse mobile Huawei, chiar dacă, între timp, Guvernul american le-a oferit chinezilor o perioadă de grație de 90 de zile în care își mai pot folosi licențele actuale.

Companiile Intel, Qualcomm și Broadcom vor înceta și ele să mai colaboreze cu Huawei, potrivit Bloomberg.

Deși are sediul în Marea Britanie și este deținută de grupul japonez SoftBank, ARM este obligată să respecte noua lege deoarece folosește tehnologie de “origine americană”. O parte a procesoarelor ARM sunt produse în Austin, Texas.

FOTO Cu viitorul sub semnul întrebării, Huawei lansează seria Honor 20. Două smartphone-uri cu dotări de flagship care stau departe de pragul de 1.000 de euro CITEȘTE ȘI FOTO Cu viitorul sub semnul întrebării, Huawei lansează seria Honor 20. Două smartphone-uri cu dotări de flagship care stau departe de pragul de 1.000 de euro

Huawei folosește arhitectura ARM pentru a-și dezvolta propriile chipset-uri, cunoscute sub brandul Kirin. Chinezii plătesc licență pentru această tehnologie, fără de care nu ar mai putea să-și producă propriile procesoare pentru smartphone-uri și alte dispozitive.

Surse din cadrul companiei chineze susțin că Huawei se aștepta la această desfășurare și a achiziționat în avans componentele de care are nevoie pentru a-și putea desfășura normal activitatea undeva între 3 luni și 1 an.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Citeste stirea completa