0 comments

După împărțeala PNL-PSD, Sighiartău sesizează “o imensă eroare politică” abia după ce a apărut în Monitorul Oficial

by on 6 ianuarie 2022
 

Vicepreședintele PNL Robert Sighiartău susține că numirea de către premierul Nicolae Ciucă a unui PSD-ist la șefia Departamentului pentru Românii de Pretutindeni este „o imensă eroare politică” și va cere conducerii partidului să o „remedieze”.

„O să cer colegilor mei din conducerea PNL, în prima ședință de Birou Executiv, remedierea acestei imense erori politice, care se va răsfrânge nu doar asupra imaginii partidului, dar și a Guvernului în ansamblu”, a scris el pe Facebook.

Reacția lui Sighiartău vine după ce premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe Gheorge Florin Cârciu la conducerea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, decizie apărută în Monitorul Oficial de miercuri.

Acum, secretarul general al PNL susține că funcția trebuia să aparțină liberalilor.

„Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este absolut nepotrivită și nu se încadrează în ceea ce coaliția a hotărât în urmă cu ceva timp. Poziția în mod normal trebuie să fie a PNL. Și nu e doar despre asta. În Diaspora sunt milioane de români, care de-a lungul timpului și-au pus speranța și nădejdea în guvernări pro dreapta politică și în lideri care au luptat împotriva PSD. Nu analizăm motivele, dar este limpede că această parte a României are alte așteptări de la un guvern condus de PNL. Pe de altă parte, noi avem nevoie de un mare program pentru românii din Diaspora pentru a-i stimula să se reîntoarcă acasă. Nu vor reveni toți, dar cred că putem face mult mai mult decât s-a făcut până acum”, a scris pe Facebook Robert Sighiartău.

De precizat că numirile în functiile de secretari de stat se fac de premier, după ce conducerile partidelor din Coaliție, în acest caz PNL și PSD, convin asupra lor. Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au bătut palma pe împărțirea posturilor guvernamentale între liberali si social-democrați.