0 comments

Ecran secundar în spate și 4 camere foto pe viitorul Mi Mix? Asta indică un brevet nou Xiaomi – Mobilissimo.ro

by on 22 noiembrie 2019
 

Prin intermediul brevetelor avem ocazia să aflăm detalii despre ce ne pregătesc producătorii din zona smartphone, în cazul de față fiind vorba despre Xiaomi și mai precis despre un viitor terminal Mi Mix. Dacă ultimul model din serie lansat pe piață de către chinezi a fost conceptul Mi Mix Alpha cu ecran de jur-împrejur, iată că acum descoperim ceva mai aproape de realitate și viabil pentru lansare comercială.

Este vorba despre un brevet proaspăt primit de către Xiaomi, acesta având și schița de mai sus asociată. Ce remarcăm din start aici este faptul că telefonul are muchii laterale foarte înguste ale panoului frontal, dar și o frunte unde găsim earpiece-ul, senzorii de proximitate și LED-ul de notificări. Nici urmă de cameră selfie totuși, semn că ar putea fi integrată sub display sau într-un mecanism slide/pop-up.

Brevet Xiaomi

Avem și bărbie sub ecran și mai observăm butoanele fizice de volum, respectiv pe cel power/unlock. Lucrurile interesante apar în spate acolo unde găsim o cameră pătrată ce găzduiește 4 senzori și având o amplasare similară cu cea văzută pe iPhone 11. Bliț-ul LED este plasat în centru și chiar lângă mai descoperim ceva neașteptat – un display secundar pătrat.

Acessta va fi utilizat pentru afișarea de notificări și nu ar fi exclus să permită astfel și realizarea de selfie-uri. Este un concept interesant pe hârtie și am mai văzut alte telefoane cu abordări similare, exemple recente fiind Nubia Z20 sau Vivo NEX Dual Display – smartphone din urmă pe care l-am testat și noi. 

Revenind la telefonul din brevetul Xiaomi, acesta pare mai potrivit pentru o lansare comercială decât Mix Alpha. Vă place această abordare?

Citeste stirea completa