0 comments

Ecranul lui OnePlus 7 Pro trece uneori de la afişare la 90 Hz la 60 Hz; Iată de ce – Mobilissimo.ro

by on 16 iunie 2019
 

OnePlus a făcut mare tam tam legat de ecranul de 90 Hz al flagship-ului OnePlus 7 Pro. În general o astfel de dotare e rezervată telefoanelor de gaming, de aici şi hype-ul. Acea rată de refresh permite ca animaţiile să fie mai fluide şi totul să pară mai lin la navigare şi utilizare. Se pare că display-ul nu stă totuşi mereu la 90 Hz.

Chiar dacă intraţi în setări şi bifaţi opţiunea de 90 Hz, ecranul nu va sta mereu la acel refresh rate. OnePlus 7 Pro alege în mod independent şi inteligent când să scadă la 60 Hz şi când să urce la 90 Hz. Spre exemplu OnePlus îţi limitează ecranul la 60 Hz când foloseşti aplicaţiile YouTube, Phone şi Camera, dar şi jocurile mai complexe.

Asta pentru că nu ai nevoie de refresh rate mai ridicat în acele cazuri. YouTube oricum merge pană la 60 FPS maxim, iar majoritatea jocurilor la fel. Camera poate captura la 30 sau 60 FPS, deci se explică şi aici. OnePlus a dorit să mai economisească nişte baterie cu această ocazie şi nu avem o problemă cu asta. Sunt totuşi şi câteva browsere care nu pot duce la 90 Hz, deci pot fi probleme de compatibilitate.

Se poate activa şi o opţiune “True 90 Hz“, pentru a forţa ecranul să rămână mereu la acest refresh rate. Pentru asta e nevoie de comenzi ADB şi tinkering ca la XDA Developers. Vă reamintesc că am scos telefonul din cutie recent şi vă pregătim o recenzie. În ultima săptămână terminalul a primit şi o nouă varianta de culoare, Almond.

Citeste stirea completa