0 comments

Ediția curentă a FILIT se suspendă datorita aparitiei unui focar de COVID-19

by on 2 octombrie 2020
 

Muzeul Național al Literaturii Române Iași anunță cu părere de rău suspendarea ediției în curs a FILIT, începută miercuri, 30 septembrie 2020. În cadrul instituției a apărut un focar de COVID-19, cinci angajați fiind depistați pozitiv, confirmați astăzi, 1 octombrie 2020.

In comunicat se subliniaza că nici unul dintre respectivii angajați nu a participat la evenimentele din prima seară, iar desfășurarea acestora a avut loc cu respectarea tuturor normelor sanitare. Însă, dat fiind faptul că în interiorul instituției s-a declanșat o anchetă internă, care urmează a stabili lista de contacți ai angajaților confirmați pozitiv, fiecare dintre ei urmând a face testul COVID-19, organizatorii consideră că este foarte important să nu se creeze nicio posibilitate de îmbolnăvire pentru invitații FILIT, pentru echipă și voluntari și, evident, pentru participanții din public.

Prin urmare, organizatorii se vad nevoiți să suspende restul evenimentelor care ar fi trebuit să se desfășoare în ediția curentă. “Ne prezentăm scuze invitaților și publicului FILIT, fiind recunoscători tuturor pentru prietenia cu care au primit și această ediție, concepută și organizată în condiții atât de neprielnice. Vă mulțumim!” – se arata in comunicatul Muzeului Național al Literaturii Române Iași.