0 comments

Emil Boc: PNL a trecut o linie roșie cu noi / Bătălia e puternică şi e continuată în interiorul partidului

by on 5 februarie 2021
 

Liderul PNL și primarul Clujului, Emil Boc avertizeză conducerea PNL că a trecut o linie roșie după ce, în Coaliție, liberalii au decis să renunțe la funcția de prefect al Clujului în favoarea UDMR. Boc a recunoscut că există tensiuni în organizația PNL Cluj și că de aici înainte urmează „o bătălie internă”.

„Avem limitele în care colaborăm, dar sunt linii roşii pe care, se ştie bine, că nu le trecem niciodată. Partidul PNL a trecut o linie roşie în relaţia cu noi pentru că, din acest punct de vedere, nu au argumente să spună de ce PNL a optat pentru alt judeţ şi nu pentru Cluj, atunci când s-a făcut în coaliţie această decizie pe politic. Eu am fost preşedinte al Partidului Democrat Liberal şi nu am avut niciodată la Cluj alt prefect decât PDL şi atunci, şi acum, Clujul a avut cel mai mare număr de voturi adus partidului”, declarat Emil Boc pentru Ziua de Cluj.

Liderul PNL a recunoscut că negocierile purtate în coaliție în urma cărora prefectul de Cuj a revenit celor de la UDMR a creat nemulțumiri în interiorul partidului.

„Acum nu avem prefect. Asta depinde de ce stabileşte conducerea centrală a partidului. Din primul rând când am auzit, această reacţie pe care am avut-o a fost legată de starea profundă de nemulţumire din PNL Cluj, şi la Buda, şi la Tişe, la Boc, şi la Tarcea, şi la toţi colegii există această nemulţumire. Dar, de aici încolo bătălia e puternică şi e continuată în interiorul partidului”, a avertizat Boc.

Liderii Coaliției și-au împărțit luni seară funcțiile de prefecți și subprefecți. Prima opțiune a revenit liberalilor iar Ludovic Orban a ales Sibiul în detrimentul Clujului așa cum s-ar fi așteptat partenerii din Coaliție. Alegerea liderului PNL a creat nemulțimiri interne la nivelul organizațiilor din Transilvania.