Epoca petrolului s-a incheiat. A fost construita masina care merge cu apa sarata, Quant e-Sportlimousine
Compania NanoFlowcell a conceput si a realizat primul model de automobil electric cu un combustibil special – apa sarata, anunta FB News Post.
In prezent, automobilul Quant e-Sportlimousine este testat in mod oficial pe autostrazile din Germania, compania creatoare a primit permisiunea necesara ca sa circule in trafic ca orice alt mijloc de transport. Potrivit unor informatii, automobilul Quant e-Sportlimousine poate atinge viteza de 100 km/h in numai 2,8 secunde, iar cu rezervorul plin, masina poate parcurge pana la 600 km.
Prin termenul de „apa sarata” nu se are in vedere apa din oceane sau mari. Intr-un reactor special al masinii sunt pregatite doua solutii cu saruri de metale diferite, care actioneaza ca electrolit, ele sunt alimentate individual in celulele de combustie. O serie de transformari electrochimice complexe apar pe suprafata catalizatorilor acestor celule de combustie si in rezultat se produce energia electrica.
Aceasta electricitate este generata in mod continuu si este depozitata intr-un supercondensator cu un curent scazut de scurgere si o capacitate electrica mare, iar de acolo energia este consumata pentru a pune in miscare patru motoare electrice.
Quant foloseste o tehnologie dezvoltata initial de NASA, mai exact o baterie alimentata de lichid ionic: mai simplu, apa sarata. Sigur, procedura nu se rezuma doar la turnarea apei in rezervor, dar tehnologia e mult mai prietenoasa cu mediul inconjurator decat oricare alta, scrie Business Magazin.
Masina depaseste orice imaginatie: 912 CP, timp de acceleratie de la 0 la 100 km/h de doar 2,8 secunde, viteza maxima de 380 km/h si autonomie de pana la 600 de km. La performantele tehnice impresionante se adauga un design de efect, cu usi de tip „aripa de pescarus” si cu un interior care pare luat dintr-un film SF.
Intregul mecanism de functionare este unul revolutionar, iar tehnologia este complet nepoluanta. Masina are patru motoare, cate unul pentru fiecare roata, si foloseste baterii nanoFLOWCELL care functioneaza similar bateriilor cu flux de electrolit (REDOX).
Fara indoiala, Quant este o masina cu greutate. Si la propriu si la figurat. Modelul actual al masinii cantareste nu mai putin de 2 tone, iar lungimea ei o depaseste pe cea a limuzinelor de lux pe carburant.
Nuncio la Vecchia, reprezentantul companiei NanoFlowcell, a mentionat:
„Calea de la primul exemplar de masina pana la un automobil de serie, careia i se permite sa circule pe toate drumurile din lume este foarte grea si indelungata. Compania noastra, chiar daca e foarte mica, are intentii sigure de a parcurge aceasta cale pana la final.”
Automobilul este pur ecologic. El nu foloseste metale scumpe sau elemente rare. Celula contine in principal apa, saruri metalice si structuri cristaline. Toate aceste substante nu dauneaza mediului. Tehnologiile electrochimice si elementele combustibilului au fost create in colaborare cu specialistii de la Bosch Engineering.
In timpul apropiat, cei de la NanoFlowcell planifica sa mai produca 4 automobile Quant e-Sportlimousine, care sa participe la acest program de testare.
Aparitia pe piata a unei astfel de masini nu face altceva decat sa demonstreze ca tehnologia poate avansa in moduri in care nu ne asteptam si ca ne ofera din ce in ce mai mult posibilitatea de a proteja mediul. Iar certificarea masinii nu face altceva decat sa sugereze ca viitorul apartine unor astfel de masini nepoluante, desi cu siguranta industria producatoare de petrol va avea multe de spus in aceasta privinta. Mai multe aici.
Sursa: stiinta-mister.ro.