0 comments

Eugen Tomac: Românii trebuie să aibă libertatea de a trece pragul bisericilor oricând doresc

by on 29 noiembrie 2020
 

Liderul PMP, Eugen Tomac, susține că, așa cum au dreptul zilnic să meargă să cumpere pâine, românilor ar trebui să le fie garantat și dreptul de a intra în biserică oricând doresc pentru a aprinde o lumânare.

Liderul PMP, Eugen Tomac, susține că parteneriatul dintre stat și biserică nu trebuie afectat prin „măsuri absurde sau interpretate greșit”, notează Mediafax.

„În mod just, atât cetățenii, cât și preoții, au reacționat la anumite măsuri și decizii disproporționate ale autorităților locale sau centrale. Biserica, la fel ca toate instituțiile din România, s-a conformat și a făcut eforturi constante pentru a limita răspândirea virusului. Traversăm vremuri de o duritate fără precedent, dar cred că parteneriatul dintre stat și Biserică nu trebuie afectat prin măsuri absurde sau interpretat greșit. Mai ales acum, când avem nevoie de solidaritate și acțiune comună. Românii l-au avut alături doar pe Dumnezeu atunci când le-a fost mai greu în războaie, foamete sau comunism”, a scris Tomac pe Facebook.

Acesta susține că, tocmai de aceea, forțele de ordine ar trebui să fie vigilente și să se comporte cu maximă prudență în perioada următoare.

„Imaginile cu oamenii înghesuiți în aeroport în plină stare de urgență nu vor fi uitate prea curând, la fel cum nu pot fi uitate scenele cu polițiștii care intră într-un lăcaș de cult și împart sancțiuni într-o manieră revoltătoare”, a mai scris liderul PMP.

Eugen Tomac consideră că Biserica trebuie păstrată deschisă și implicată în procesul de combatare a efectelor pandemiei.

„Românii trebuie să aibă libertatea de a trece pragul bisericilor oricând doresc. Firește, respectând regulile atât de necesare în limitarea răspândirii bolii. Așa cum avem dreptul să mergem în fiecare zi să cumpărăm o pâine, tot așa trebuie să le garantăm românilor dreptul de a intra oricând în Biserică pentru a aprinde o lumânare. O spun în mod deschis și asumat. (…) O țară fără credință devine o țară fără viitor”, a mai scris liderul PMP.