0 comments

Expoziţii, ateliere, concursuri şi lansări de jocuri, la Festivalul Opera Copiilor

by on 21 mai 2019
 

În perioada 24 mai – 16 iunie, copiii sunt invitați, alături de părinții lor, la o multitudine de surprize și activități, care mai de care mai captivante. Timp de patru weekend-uri pline, Opera Comică pentru Copii îi sărbătorește pe cei mici în spațiile special amenajate în clădirile și curțile OCC, unde copiii vor putea să descopere și să se bucure de jocuri și ateliere variate, precum și alte activități pregătite special pentru ei de către inimoasa echipă OCC.

Simultan, pe scenele celor trei săli – Sala Mare, Sala UnderGrant și Salonul Mozart – dar și pe scenele în aer liber sau la OCC Grand Arena FOC se vor desfășura peste 60 de reprezentații ale celor mai iubite spectacole ale Operei Comice pentru Copii, precum și spectacole-eveniment ale invitaților speciali, anunta Opera Comica.

Printre activitățile, expozițiile, atelierele și concursurile grozave pregătite pentru Festivalul Opera Copiilor, menționăm Biblioteca Vie, unde, la Căsuța din Copac, micii curioși pot „răsfoi” pentru 30 de minute istorisirile fabuloase ale membrilor echipei OCC sau pot participa la sesiunile de lectură „Vedetele citesc povești în Copac”, la care Felicia Filip, Marian Râlea, Paula Seling, Cuzin Toma, Toth Zoli, Anna Ungureanu, Corina Dumitrescu, Vali Ionescu Caciureac și mulți alți artiști și vedete vor citi micilor vizitatori poveștile preferate.

Copiii pot participa la lansarea oficială în România a trei noi jocuri din gama Cortex IQ Party, pe care le pot testa într-o sesiune special dedicată lor sau pot participa la o mulțime de ateliere creative.

Printre atracțiile de la FOC se numără Show-ul de Magie cu Bogdan Muntean, Galele Cantus Mundi și Muzica Desenelor Animate, precum și Treasure Hunt, Water Fight, Fun Racing, joaca la Piscina cu bile, Grădina cu fluturi vii, Colțul cu clopoței, zona acvariilor cu pești exotici sau Oescape Room, Observatorul de stele, Cinema pe acoperiș, program realizat în parteneriat cu Animest.

Un weekend aparte este între 7-9 iunie 2019, când organizăm în premieră concursul „Bucharest Dance Competition”. Acesta se adresează copiilor care frecventează cercurile de coregrafie din cluburi şi palate ale copiilor, şcoli particulare de dans, precum şi şcoli/licee vocaţionale din România și din străinătate, cu secțiuni de amatori și profesioniști, cu dansuri solo, duet, grup sau formație. Un juriu profesionist și premiile atractive garantează succesul evenimentului la care sunt deschise deja înscrierile!

,,Carnavalul Animalelor”, o nouă premieră la început de FOC

Pe 25 și 26 mai, Opera Comică pentru Copii (OCC), prezintă un nou spectacol premieră: ,,Carnavalul Animalelor”, celebra lucrare a compozitorului romantic francez, Camille Saint-Saëns. Considerată una din cele mai amuzante compoziții cunoscute, ,,Carnavalul Animalelor” este o suită de 14 momente muzicale, care descriu, prin intermediul coloritului sonor al diverselor instrumente muzicale, diferite animale. Spectacolul, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, va avea patru reprezentații în acest weekend, iar biletele pot fi achiziționate de pe www.bilete.ro.

Printre personajele descrise în cele 14 părți muzicale ce alcătuiesc ,,Carnavalul animalelor” se regăsesc Broasca țestoasă, Elefantul, Cangurul, Cucul, Lebăda sau Leul, interpretate de instrumente precum pianul, violoncelul, contrabasul, vioara sau clarinetul. Noua premieră a stagiunii 2018-2019, o lucrare dedicată oamenilor de toate vârstele, promite să îi încânte și să îi amuze pe spectatorii prezenți la Salonul Mozart.

Baletul ,,Fetița cu Chibrituri” vă așteaptă la OCC

Pe 25 și 26 mai, de la orele 11:00, respectiv 17:00, cei mici, alături de părinții lor, sunt invitați la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, la spectacolul de balet ,,Fetița cu Chibrituri”, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu. Spectacolul este o reinterpretare originală a basmului lui Hans Christian Andersen, care îmbină dansul și muzica pentru a le oferi copiilor, dar și adulților, o altfel de perspectivă asupra uneia dintre cele mai iubite povești ale copilăriei. Atmosfera baletului este susţinută printr-o coloană sonoră deosebită, ce include nume contemporane precum Yann Tiersen, Rene Aubry, Jocelyn Pook, Rachel Portman, Mr. Scruff şi Sir Anthony Hopkins.

Spectacolul de teatru ,,Erus și Valea Răbdării” are toate reprezentațiile sold out

Tot în weekend-ul ce urmează, la Sala UnderGrant, copiii cu vârsta de peste 3 ani vor putea lua parte la aventuri impresionante alături de eroul lui Alex Blenche, în spectacolul de teatru ,,Erus și Valea Răbdării”, regizat de Irina Slate. Povestea îl prezintă pe voinicul Erus care pornește într-o călătorie pe Valea Răbdării, unde are de înfruntat nenumărate peripeții. Cei care doresc să achiziționeze bilete la una din cele șapte reprezentații programate pe 25 mai, de la orele 10:00, 12:00, 14:00 și 16:00 și 26 mai, de la orele 10:00, 12:00, 14:00, o pot face de pe www.bilete.ro.