0 comments

Fibra de lemn – Cum obții o casă pasivă cu ajutorul fibrei de lemn

by on 15 iulie 2022
 

Odată cu discuția despre creșterea eficienței energetice a clădirilor, dezvoltarea materialelor care ajută la scăderea necesarului de energie consumat pentru încălzirea și răcirea încăperilor a devenit o temă majoră în industria construcțiilor.

De la izolație la tâmplărie, specialiștii au început să dezvolte soluții inovatoare, care fac diferența atunci când sunt puse în fața schimbărilor climatice. Mai mult, pentru a oferi consumatorilor siguranța că materialele pe care le aleg sunt eficiente din punct de vedere energetic, specialiștii au dezvoltat standarde în care producătorii de materiale de construcții trebuie să încadreze soluțiile pe care le dezvoltă.

Unul dintre aceste standarde este cel de casă pasivă. Standardul de casă pasivă este unul voluntar, prin care se asigură eficiența energetică și prin care se reduce amprenta ecologică a unei clădiri. Prin asumarea acestui standard, se asigură un necesar de energie ultra scăzut pentru încălzirea sau răcirea spațiului.

La capitolul materialelor de izolat, ultimii ani au adus dezvoltării notabile. Una dintre soluțiile care contribuie la construcția unei clădiri în regim de casă pasivă este fibra de lemn.

Obținut prin defibrarea lemnului, acest material izolator reprezintă soluția pe care o cauți atunci când vrei să reduci consumul de energie. Cu o structură foarte complexă și proprietăți termice bine determinate, fibra de lemn are o conductivitate termică scăzută permite cu greu deplasarea curenților de aer reci sau calzi.

Practic, fibra de lemn te ajută să scazi consumul de energie al casei în două moduri simple: nu permite căldurii să se piardă prin pereți și acoperiș pe timpul iernii ceea ce va scădea nevoia de a încălzi spațiul un timp îndelungat, iar în anotimpul călduros va menține răcoare în interiorul încăperilor, și va reduce nevoia de răcire cu ajutorul aparatelor electrice. Practic, atunci când casa este izolată cu fibră de lemn scazi dependența de aparatele electrice sau care folosesc alți combustibili, ceea ce te va duce mai aproape de standardul de casă pasivă.

Mai mult, datorită conductivității termice scăzute, fibra de lemn necesită o suprafață mai puțin groasa în comparație cu materialele de izolat clasice pentru a obține performanța termică necesară standardului de casă pasivă.

Fibra de lemn marca STEICO este un produs certificat ca fiind element component de casă pasivă. Datorită modului în care este aplicată, prin injecție cu presiune sau prin suflare umedă, fibra din lemn oferă protecție totală împotriva variației de temperatură în interiorul casei.

Echipa www.izolatiinaturale.ro îți oferă produse din fibră de lemn marca STEICO și asigură o înaltă calitate a execuției prin echipa de profesioniști certificați de producător. În plus, te bucuri de oferte personalizate în funcție de spațiu și nevoi.

Dacă te afli în procesul de izolare al unei construcții pe care dorești să o aduci în standardul de casă pasivă, fibra de lemn este soluția pe care o cauți.

Intră pe www.izolatiinaturale.ro și discută cu un specialist despre proiectul tău.