0 comments

Fifor, despre cazul Caracal: Toţi cei vinovaţi vor plăti, că nimeni nu încearcă să ascundă absolut nimic

by on 31 iulie 2019
 

​Mihai Fifor a declarat că nimeni nu încearcă să ascundă nimic în cazul de la Caracal, precizând că toți cei vinovați vor plăti. Reacția vine după ce deputatul PNL Adrian Săftoiu a spus că a ascultat înregistrările la 112 cu Alexandra și nu mai crede nimic din ce i se servește public, transmite Mediafax.

„E vorba de prevenţie aici, e necesar să ne întoarcem la prevenţie, astfel de lucruri trebuie prevenite şi abia după aceea intervenit. Eu o asigur pe doamna Săftoiu că toţi cei vinovaţi vor plăti, că nimeni nu încearcă să ascundă absolut nimic în această speţă şi vă asigur cu toată responsabilitatea în fața tuturor telespectatorilor că cei care au greşit vor plăti, indiferent cine sunt ei. Nu ne vom lăsa. V-am spus în seara aceasta că în ceea ce mă priveşte, am declarat un război total acestor reţele de criminalitate şi acestor mafioţi, nimeni nu scapă din cei care au greşit”, a afirmat Mihai Fifor, la Antena 3.

Ministrul interimar de Interne a mai spus că este nevoie să existe deplasări în fiecare inspectorat județean și să fie făcut o analiză pentru a vedea unde nu funcționează lucrurile.

„Pe de altă parte, trebuie să vă spun un lucru cât se poate de clar, mergem în fiecare inspectorat judeţean, mergem şi facem analize, pentru că lucrurile acestea trebuie făcute şi trebuie văzut ce, unde şi ce anume nu funcţionează şi corectăm cât se poate de repede”, a conchis Fifor.

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a afirmat că după ce a ascultat discuția operatorului 112 cu Alexandra Măceșanu, fata ucisă în Caracal, nu mai crede nimic „din ce ni se servește public”. Liberalul susține că „acel monstru nu e singur și cineva încearcă să ne convingă că e singur”.

Adriana Săftoiu a participat, luni, la ședința Comisiei de apărare a Camerei Deputaților, unde deputații au ascultat stenograma convorbirii dintre Alexandra Măceșanu și operatorii 112 care au răspuns la apelul ei pentru a fi salvată înainte de a fi ucisă de Gheorghe Dincă la Caracal.

Reprezentanții STS au fost audiați în Comisia de apărare a Camerei Deputaților cu privire la gestionarea tragediei din Caracal. Sorinel Vasilca a demisionat, luni, de la șefia Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Nicolae Moga, care a demisionat marți de la șefia MAI, fostul șef al Poliției Române Ioan Buda și Florian Dragnea, care a preluat temporar atribuțiile de conducere ale Poliției, nu s-au prezentat la audieri.