0 comments

Flagship-urile Android din 2021 ar putea suferi o majorare de preț considerabilă și de vină este Qualcomm – Mobilissimo.ro

by on 29 iunie 2020
 

O informație pe care am tot auzit-o pe parcursul acestui an a fost și aceea că multe companii din zona smartphone printre care și LG, Nokia și Google au refuzat să aducă procesorul flagship Snapdragon 865 pe telefoanele lor din cauza prețului piperat practicat de Qualcomm. Această veste se confirmă pentru că de la LG avem un singur smartphone cu SD865 pe piață, iar Nokia încă nu a lansat un asemenea model high-end până acum.

Cât despre Google, se vehiculează faptul că aceștia vor aduce procesorul Snapdragon 865 doar pe Pixel 5 XL la toamnă, modelul de bază Pixel 5 urmând a opta pentru un cipset mid-range. Această alegere a producătorilor smartphone de a nu lansa deloc telefoane cu Snapdragon 865 sau doar puține modele ține de prețul mare pe care Qualcomm îl practică pentru pachetul complet, între 150-160 dolari.

Nici în 2021 situația nu se va schimba pentru că gigantul american pregătește o majorare de preț pentru viitorul procesor flagship numit Snapdragon 875. Acesta va fi livrat doar alături de modemul 5G integrat și ar urma să coste 250 dolari. Asta înseamnă că flagship-urile din 2021 vor fi și mai scumpe decât acum, an în care am avut chiar și sume de peste 1000 euro în zona Android.

Lăcomia Qualcomm nu cunoaște limite și 2021 ar putea fi anul în care vom vedea din ce în ce mai multe companii optând pentru soluțiile rivalului MediaTek care în ultima perioadă au început să fie apreciate pentru performanța livrată și eficiența energetică. Între timp Apple ar urma să aducă pe piață noul său procesor flagship A14 (5nm) pe telefoane cu prețuri de pornire de 549 dolari. 

Citeste stirea completa