0 comments

Fostul lider PMP Radu Cristescu s-a înscris în PSD: Am acceptat invitația Vioricăi Dăncilă

by on 4 august 2019
 

Fostul vicepreședinte al PMP Radu Cristescu a anunțat, duminică, pe Facebook, că a acceptat invitația Vioricăi Dăncilă de a se alătura Partidului Social Democrat, un partid care se schimbă și în a cărei schimbare crede. El a fost exclus din PMP în luna mai, după ce l-a atacat pe Eugen Tomac, scrie Mediafax.

„Trăim într-o societate dezbinată, în care tot ce se întâmplă negativ este sub -sigla- #m….psd din cauza unor greșeli pe care Partidul Social Democrat și le asumă și le îndreaptă, dar și din cauza unei opoziții PNL și USR slabe, corupte și condusă de oameni de moralitate cel puțin îndoielnică. Avem nevoie de unitate, de armonie, de reconstrucție! PSD-ul se schimbă, iar eu cred în această schimbare, PSD-ul reformat este cea mai bună soluție pentru români. Am răspuns afirmativ și cu onoare invitației doamnei prim ministru Viorica Dăncilă de a mă alătura acestei mișcări noi! Cred că vom reuși să demonstrăm românilor că ideologia, programul de guvernare, ideile progresiste și binele cetățenilor sunt acum pe primul plan! Mă cunoașteți! Fac politică din pasiune și cu pasiune! Pentru noi toți! Pentru români!”, a scris Radu Cristescu pe Facebook.

El a afirmat că în ultima perioadă a avut invitații de a se înscrie în toate partidele mari din România.

„Fac politică, oficial de cinci ani, din pasiune și cu pasiune. Mulți dintre dvs. mă cunoașteți și îmi cunoașteți principiile și motivația cu care lupt. Cred în români, în puterea și dorința lor de a construi o țară mai bună, mai unită, mai senină. Pentru a reuși să schimbi și să sprijini un popor trebuie să lucrezi împreună cu oameni care vor aceleași lucruri! Mi-am început parcursul alături de un partid, pentru progresul românilor, loial unui om, am construit pentru viitor, dar am realizat pe parcurs că loialitatea poate fi privită ca slăbiciune, iar viziunea mea nu a mai avut ecou. În toată această perioadă, am avut propuneri multiple de a adera la toate partidele importante și mari din România. Am ales în ultimul an să colaborez cu partide mici, cu oameni inimoși, români adevărați și le mulțumesc pentru oportunitate! Am realizat însă că pentru a influența în bine trebuie să alegi un motor puternic!”, a subliniat politicianul.

Pe 22 mai, Radu Cristescu a fost exclus din PMP, şi demis din funcţia de vicepreşedinte, în şediinţa Consiliului Executiv Naţional al partidului, de către Traian Băsescu, Motivul excluderii a fost atacul la adresa lui Eugen Tomac, Băsescu cerându-i atunci lui Cristescu să vină cu probe pentru afirmaţiile făcute.