0 comments

FOTO. Operațiunea autobuzul la PSD. Consilier local: Vreo 10.000 de persoane din Bacău sunt cărate pentru mitingul de la Iași / Un deputat USR publică un VIDEO cu coloana de autocare

by on 9 mai 2019
 

Consilierul local independent din Bacău, Cristian Ghingheș, susține că 10.000 de persoane din județ sunt „cărate cu forța sau convinse prin diverse tactici” să meargă la mitingul PSD de la Iași. El a postat pe Facebook mai multe imagini cu autocarele în care sunt imbarcați oamenii.

„Vreo 10.000 de persoane din Bacău (printre care o grămadă de profesori, funcționari și angajați la stat) sunt cărați astăzi cu forța sau convinși prin diverse tactici la Iași, sub coordonarea baronului maxim Dragoș Benea, pentru mitingul anunțat cu mare fast de partidul stat în capitala Moldovei”, se arată în postarea consilierului pe Facebook.

„Sute de autocare, microbuze și mașini au fost reperate pe traseu. O spun din start: nu-i condamn nici pe cei plătiți să participe, nici pe angajații la stat de PSD să vină la miting. Sunt sigur că mulți dintre ei fac ce știu ei mai bine în cabina de vot (iar 2016 a demonstrat pentru început acest lucru). Ce putem însă să facem acum este să îi demascăm. Fac un apel la toți profesorii, asistenții, funcționarii care au fost obligați să fie turiști la mitingul lui Dragnea de la Iași să îmi transmită cine i-a și a pus presiune pe ei în acest sens. Asta dacă vor ca ai lor copii sau nepoți să nu trăiască aceeași umilință într-o asemenea zi de sărbătoare europeană”, scrie Cristian Ghingheș.

La rândul său, deputatul USR Iulian Bulai relatează pe Facebook un episod similar din Neamț. „Ca prin minune, autobuzele firmei Consiliului Județean Neamț nu mai au nevoie de reparații urgente. Sunt pe traseu. Cred și în minuni, dar nu în coincidențe. Nu a fost o coincidență că baronul Ionel Arsene a dat ordin ca autobuzele să fie reparate la Iași chiar astăzi. Și nu este o coincidență că la presiunea creată de aseară până acum, s-a revocat ordinul de “reparare urgentă” a autobuzelor”, a scris el.

La Iași este programat joi un miting, organizat de PSD, în aceeași zi cu Summit-ul liderilor UE de la Sibiu.