0 comments

Funcţiile care îţi vor ajuta enorm telefonul Cum verifici bateria şi consumul de Internet – RomaniaTV.net

by on 21 iunie 2020
 

Publicat: Duminică, 26 Iulie 2015 21:22 //
Actualizat: Duminică, 26 Iulie 2015 21:22

// Sursa: romaniatv.net


Dacă ești curios să afli care aplicații consumă cel mai repede bateria și prea mult Internet pe Android și iOS, răspunsul este destul de simplu. Totuși, nu toți utilizatorii știu sau nu s-au preocupat să afle până acum.

Am ales pentru acest tutorial platformele Android și iOS, deoarece sunt cele mai populare. Pașii pentru a afla ce anume consumă prea multă baterie și prea multe date sunt similar și pe Windows Phone, dacă ai un astfel de telefon. După ce anul trecut AVG ne informa despre aplicațiile care consumă prea mult spațiu și prea multă baterie, este timpul ca pe noul tău telefon să ții tu sub control astfel de programe. 

Dacă tot ajungi să vezi cât Internet consumi pe Android, poți și seta o limită care, odată atinsă, va duce la oprirea Internetului din abonament. Astfel, nici nu mai depășești pachetul tău de date, nici nu mai stai atât de mult pe Facebook. Îți rămâne însă conexiunea prin WiFi, iar partea bună este multitudinea de hotspot-uri disponibile prin oraș.

Cum verifici consumul de Internet și baterie pe Android

Ultimele versiuni de Android și iOS au opțiuni foarte bune pentru a afla, fără nevoia unor aplicații terțe, cine consumă cel mai mult pe telefon. Aici am ales să vorbesc doar despre baterie și Internet, deoarece spațiul de stocare ocupat poate fi văzut atât când instalezi aplicația, cât și în meniul telefonului. Totuși, dacă ai nevoie de aplicația respectivă, e cam greu să renunți la ea și să te bazezi pe browser. 

Ca să afli ce aplicații consumă prea multă baterie pe Android poți, pe Lollipop, să deschizi meniul de notificări și comenzi rapide și să apeși pe pictograma bateriei. Altfel, te duci “clasic” în meniu până la Battery (sau baterie, în funcție de limba telefonului) și vezi precis cât de repede ți se va descărca telefonul, în ritmul actual de folosire, ce consumatori mari ai, cât de mult consumi cu conexiunea GSM și alte astfel de detalii, după cum vezi în poza de mai jos.

Citeste stirea completa