0 comments

Gabriela Firea: Ne aflăm într-un moment de răscruce / Important este să nu ne sfâșiem între noi, pentru putere

by on 27 mai 2019
 

Gabriela Firea a lansat luni un apel la solidaritate în rândul social-democraților, după ce liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare și s-a predat la penitenciarul Rahova.

„Ne aflăm într-un moment de răscruce și avem de luat, sub presiunea evenimentelor recente, decizii importante, hotărâtoare pentru evoluția noastră ca partid, dar și ca doctrină politică (….) Trebuie să înțelegem foarte clar că este nevoie nu doar de o schimbare de persoane, ci si a modului de a face politica”, a scris Firea, pe contul ei de Facebook.

În opinia sa, această schimbare este „cerută nu numai de falimentul dovedit al felului în care a fost coordonat partidul în ultima perioadă, ci și de transformările majore care au avut loc în societate”, în condițiile în care „oamenii au așteptări din ce în ce mai mari, îndreptățite” și „au la dispoziție instrumente prin care să comunice eficient”.

„Dacă noi vom continua să ne bazăm politica pe un grup restrâns de persoane și nu pe o largă consultare în partid și în societate, riscăm să pierdem mult mai mult”, a continuat Firea, adăugând că „uman” regretă „situația grea prin care trece acum dl. Dragnea”.

„Îmi pare rău și că această situație s-a răsfrânt în mod negativ asupra Partidului Social Democrat și a societății românești în general. PSD a avut multi simpatizanți și votanți. PSD avut multi oameni politici responsabili care au dus Romania in UE si NATO. Cred ca trebuie sa ne întoarcem la oameni, tineri și seniori, să-i ascultăm mai mult. Și sigur se vor reîntoarce și ei la noi. Important este să nu ne sfâșiem între noi, pentru putere. Solidaritatea și învățarea lecției să ne fie cuvintele de ordine”, a încheiat ea.