0 comments

Galaxy Fold, telefonul pliabil Samsung, are probleme serioase înainte de lansarea din 26 aprilie. Reacţia producătorului – Economica.net

by on 21 aprilie 2019
 

Smartphone-ul pliabil al celor de la Samsung s-a defectat de patru ori în două zile în timpul unor teste efectuate de jurnalişti. Toate cele patru terminale au sfârşit cu ecranul spart.

Credit foto: Mark Gurman

“Ecranul de pe Galaxy Fold pe care l-am primit în teste este complet rupt și inutilizabil după doar două zile. De asemenea, când apăs pe ecran cu vârful degetului şi îl ating cu unghia se poate vedea că rămâne o liniuţă pe ecran ce pare a fi permanentă”, a comentat pe Twitter Mark Gurman, jurnalist la Bloomberg.

Gurman a recunoscut mai târziu că a eliminat un strat sau o peliculă protectoare pe care Samsung a pus-o pe ecran, presupunând că era doar o protecţie. Dar, aparent aceasta a fost adăugată de Samsung pentru a preveni ceea ce se crede acum a fi o problemă comună cu afișajul pliabil.

Alții au întâmpinat probleme care nu au legătură cu această protecţie. Dieter Bohn de la Verge a experimentat, de exemplu, o umflatură ciudată în afișajul pliabil, care în cele din urmă și-a făcut loc prin protecţia de ecran pe cont propriu şi a dus la spargerea ecranului. Jurnalistul de la CNBC a observat după doar două zile de teste că ecranul clipeşte atunci când telefonul este deschis.

Cele patru cazuri se încadrează în două situații diferite. În două cazuri a fost dezlipit stratul protector al ecranului, în celelalte două acesta a rămas lipit pe ecran.

Samsung spune că nu intenționează să anuleze sau să amâne data de lansare a lui Fold. Samsung a emis un comunicat în care anunță atât că va investiga problemele, cât și că se va asigura că informația potrivit căreia stratul de protecție nu trebuie dat jos va ajunge la utilizatori.

“Un număr limitat de sample-uri timpurii ale Galaxy Fold au fost oferite mass-media pentru testare”, se arată în comunicatul de presă Samsung. “Am primit câteva rapoarte privind ecranul principal pe telefoanele furnizate. Vom examina cu atenție aceste unități pentru a determina cauza problemei. În mod separat, câțiva comentatori au raportat că au eliminat stratul superior al afișajului, cauzând deteriorarea ecranului. Afișajul principal de pe Galaxy Fold are un strat de protecție superior, care face parte din structura afișajului, proiectat pentru a proteja ecranul împotriva zgârieturilor neintenționate. Scoaterea stratului protector sau adăugarea de adezivi pe afișajul principal poate duce la deteriorări. Vom asigura că aceste informații sunt furnizate în mod clar clienților noștri”.

În cazul oricărui alt smartphone stratul protector este opțional și de cele mai multe ori este cumpărat și montat de utilizator.

În momentul în care Samsung a prezentat Galaxy Fold a spus că smatphone-ul rezistă la 200.000 de plieri. Telefonul urmează să fie lansat oficial pe 26 aprilie la preţul de 1.980 de dolari.

Citeste stirea completa