0 comments

Galaxy Note 10 ar putea fi unul din primele smartphone-uri lipsite complet de butoane – Profit.ro

by on 2 iunie 2019
 
Galaxy Note 10 ar putea fi unul din primele smartphone-uri lipsite complet de butoane

Liviu Mihai

scris astăzi, 10:00

Într-o piață a smartphone-urilor în care diferențele dintre produse sunt din ce în ce mai mici și mai greu de sesizat, Samsung încearcă o diferențiere cu următorul său flagship, care va aduce schimbări estetice și funcționale.

Surse anonime din cadrul companiei susțin că Galaxy Note 10, al doilea vârf de gamă pe care Samsung îl va lansa anul acesta, va fi lipsit complet de butoane fizice.

Nu doar că Note 10 nu va avea butoane sub ecran, butoane care au dispărut la multe modele datorită îngustării ramelor din jurul ecranului, însă nu vor exista nici butoane pentru power și volum.

Locul butoanelor fizice va fi luat de niște zone sensibile la presiune care vor prelua comanda în momentul în care utilizatorul le apasă. Tehnologia nu este una noua, fiind cunoscută pasionaților de smartphone-uri în special de la dispozitivele HTC.

FOTO Motorola lansează Moto Z4 CITEȘTE ȘI FOTO Motorola lansează Moto Z4

Pentru a indica zona în care trebuie apăsat pentru a regla volumul sau a opri și porni ecranul, se pare că vor existe mici indicatori similari celor de pe tastaturile tradiționale de PC.

Din păcate, odată cu butoanele fizice se pare că va dispărea și ieșirea audio de 3,5 mm. Astfel, Samsung va putea forța vânzarea căștilor wireless pentru a-și crește veniturile.

Ambele modificări, atât renunțarea la ieșirea audio tradițională, cât și eliminarea butoanelor, vor ajuta la etanșeizarea dispozitivului, care va fi probabil rezistent la apă și praf.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
samsung
smartphone
galaxy
note 10

Citeste stirea completa