0 comments

Genesis Irid 300, o carcasa buna pentru o configuratie de gaming

by on 10 mai 2018
 

A trecut multa vreme de cand nu am mai prezentat o carcasa de PC, insa astazi avem ceva foarte interesant, evident, in tema cu RGB-uri. Genesis Irid 300 este o carcasa de buget dedicata unui PC de gaming. Da, Genesis produc si carcase pe langa clasicele periferice precum tastaturi, casti sau mausi.

Carcasa are un aspect care va va surprinde prin constructia sa si pretul redus. Din fabrica vine echipata nu mai putin de patru ventilatoare cu LED. Culoarea LED-urilor este verde, insa exista si variante cu LED-uri albastre sau rosii.

Genesis Irid 300

Fata carcasei este simpla si atragatoare, unde avem expuse trei din cele patru ventilatoare. In partea de sus se regasesc butoanele de power si reset alaturi de care avem porturile USB si mufele pentru casti si microfon.

In Genesis Irid 300 nu putem instala o unitate optica, dar cine mai foloseste asa ceva in 2018? Cand dorim sa achizitionam o carcasa, pe langa designul exterior ne intereseaza si spatiul disponibil in interior, iar Irid 300 are spatiu cat doriti!

Genesis Irid 300

Din lipsa bay-urilor de 5.25 inch, acel spatiu este acum liber si ne putem intinde cu placa video fara sa avem restricii. Cu lungime de maxim 415mm, la fel si cu sistemul de racire pe lichid, putem pune lejer un radiator de 360mm in partea superioara a carcasei. In schimb daca aveti un cooler pe aer, trebuie sa luati in calcul ca inaltimea acestuia sa nu depaseasca 163mm.

In plus Genesis Irid vine si cu un fan controller preinstalat, care ne da posibilitatea de a seta turatiile la 0%, 50% sau 100%. In tavan si in podea regasim filtre de praf detasabile, asadar sistemul se va mentine curat in interior. Spatiul sursei este separat, asadar aceasta va avea un airflow separat.

In interior mai avem spatiu pentru trei HDD-uri de 3.5 inch si inca doua SSD-uri de 2.5 inch. Carcasa este un concurent serios pe segmentul de 200 LEI. Irid 300 este vopsit pe interior cu culoare neagra, iar otelul este de calitate foarte buna.

Genesis Irid 2

Panoul lateral este transparent realizat din sticla temperata. Aceasta are o greutate de 6.3KG, iar ca dimensiuni avem o inaltime de 466mm si o latime de 212mm.

Carcasa are suport pentru placi de baza in format ATX, Micro ATX si Mini ITX, cu maxim sapte sloturi pentru expansiune. O parte din airflow este deja asigurata din fabrica de catre patru ventialaroare de 120mm,  dar pe langa acestea se mai pot instala inca trei ventilatoare.

Carcasa Genesis Irid 300 se preteaza oricarui PC build, airflow-ul fiind suficient, mai ales ca spatiul interior este foarte mare si avem posibilitatea de a realiza un cable management foarte bun, iar daca mai utilizati si o sursa modulara, rezultatul final va fi de nota 10+.  Spatiul dintre panoul din partea dreapta si suportul unde instalam placa de baza este de 18mm.

Genesis Irid 300 este o carcasa pe care o recomandam tuturor celor care doresc sa-si construiasca un PC de gaming si nu numai!