0 comments

George Simion spune că Patriarhia nu se referă la AUR în comunicatul ei

by on 10 februarie 2022
 

Copreședintele AUR George Simion susține, într-un drept la replică, că formațiunea sa, AUR, nu este vizată de comunicatul Patrirahiei care critică „confiscarea politico-ideologică a credinței”.

Ce precizează AUR:

”1. AUR nu e pomenit în comunicat.

2. Reacția patriarhiei e fireasca, ținând seama de acuzele la care a fost supusa in ultima vreme.

3. AUR îi îndeamnă fățiș pe preoti sa nu facă propagandă politică.

4. Lumea cezarului nu e a lui Hristos.

5. Asta nu înseamnă că nu suntem cu biserica, dar o facem cu mijloacele luptei politice, în care preoții nu au ce căuta.”

Patriarhia Română a transmis joi un comunicat, extrem de dur, în care se delimitează de AUR, criticând „confiscarea politico-ideologică a credinței”. Chiar dacă nu nominalizează explicit numele partidului, Biserica Ortodoxă face referire la la „apologia iresponsabilă făcută a exponenților unor regimuri politice dictatoriale din trecut sau din prezent”, în contextul în care „premierul AUR” Călin Georgescu a susținut că Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu sunt eroi ai neamului.

Este a doua poziționare a BOR față de AUR în doar o săptămână. Vinerea trecută, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, critica partidul lui George Simion, susținând, fără a nominaliza, că „amestecarea nătângă a religiei cu politica a făcut deja prea multe victime în istorie”