0 comments

Google a combinat boxa inteligentă Home și camera de securitate Nest într-un singur dispozitiv – Smart Tech – StartupCafe.ro

by on 9 mai 2019
 

Pentru cei din tabăra „Hey, Google” a apărut un nou produs din gama hardware Google controlată prin voce: Google Nest Hub Max – o boxă inteligentă cu ecran tactil de dimensiunea unei tablete și o cameră inteligentă.

Dispozitivul este un follow-up al Google Home Hub, cu ecran mai mic, lansat în toamnă. Google Nest Hub Max va fi lansat în vara anului 2019 și va costa 229 de dolari, scrie The Verge.

Google Nest Hub Max va fi disponibil în două culori — gri cât și alb — însă conturul din jurul ecranului va fi întotdeauna alb. De asemenea, camera dispozitivului are funcții de recunoaștere facială. 

https://youtu.be/se9kGD9B0wU)

Lansarea coincide fuziunea a două divizii hardware deținute de Google: Nest și Google Home. De acum, în loc să vândă mai multe produse inteligente pentru casă de la Nest și mai multe modele de difuzoare inteligente de la Google, compania a decis să combine cele două divizii. 

Nest Hub Max face aceleași lucruri pe care le face și Google Hub. Are un afișaj excelent pentru albumele Google Foto, o boxă inteligentă dotată cu asistentul virtual al Google și un afișaj pentru informații cum ar fi vremea.

Principala diferență față de Home Hub este că Nest Hub Max are ecranul mai mare. Ecranul modelului Nest este de 10 inch – față de 7 inch la Home Hub – cu o rezoluție relativ mică – de 1280 x 800 pixeli. Dar, rezoluția relativ scăzută nu a afectat deloc experiența utilizatorilor Home Hub și bănuiesc că același lucru se va aplica și în cazul Nest.

Celălalt lucru care este mai mare la Nest este sistemul audio. Dispozitivul este dotat cu două tweetere frontale de 10W și un subwoofer de 30W pe spate. 

Desigur, cea mai importantă diferență este că Nest Hub Max are cameră. Există un comutator fizic pe spate pentru a opri camera, dar, din nefericire, și microfonul se oprește în același timp. Totuși, utilizatorii pot dezactiva doar camera foto, lăsând microfonul funcțional prin intermediul unui meniu software. 

https://youtu.be/vHsG3hvQcgU)

Camera poate face trei lucruri, dintre care două sunt noi și interesante. 

  • Caracteristica care nu este atât de nouă sunt apelurile video. Dispozitivul este compatibil cu Google Duo și, precum Facebook Portal, are o funcție prin care camera încearcă să păstreze chipurile umane centrate. Camera are un câmp de vedere de 127 de grade, iar senzorul este de 6,5 megapixeli.
  • Nest Hub Max poate deveni o cameră de securitate Nest. 
  • Google încearcă folosească funcții de computer vision cu ajutorul camerei. Utilizatori pot, de exemplu, să țină palma ridicată spre cameră de oriunde din cameră pentru a întrerupe (sau reporni) o melodie sau un videoclip redat de dispozitiv. 


     

Citeste stirea completa