0 comments

Google a început să dezvăluie secretele lui Fuchsia OS, ar fi o platformă experimentală pentru viitoare funcții de Android/Chrome OS – Mobilissimo.ro

by on 10 mai 2019
 

Google Fuchsia este o platformă software misterioasă de la Google, care a tot înregistrat scăpări în ultimii ani, dar fără a se dezvălui clar în totalitatea. În multe feluri pare o unificare de Chrome OS şi Android într-o variantă simplificată care poate rula pe orice device, nu doar telefoane. În cadrul lui Google I/O 2019, care a avut loc în această săptămână, am aflat mai multe despre OS.

Hiroshi Lockheimer, şeful secţiunii Android şi Chrome a oferit detalii despre Fuchsia în faţa camerelor. Acesta este un proiect open source, similar cu Android Open Source Project, care poate rula pe o sumedenie de terminale, de la unele smart home la laptop-uri şi telefoane. Vine cu noul kernel realizat de Google, „zircon”, cunoscut şi ca „magenta” o perioadă şi nu cel Linux pe care se bazează atât Android, cât şi Chrome OS.

Fuchsia OS a fost testat deja pe Pixelbook şi pe viitor şi pe Google Home Hub, cunoscut acum ca Nest Hub, iar OS-ul a ajuns la un moment dat şi pe Huawei Honor Play şi alte handseturi ale chinezilor. Hiroshi a recunoscut că e la curent cu teoriile publicului care spun că Fuchsia e următorul Android sau noul Chrome OS, dar a subliniat că nu e cazul.

E pur şi simplu „o încercare de a împinge limitele şi definiţiile sistemelor de operare”. Din ce am înţeles ar fi o platformă de test şi experimentare pe care să fie încercate funcţii care apoi vor ajunge pe Android sau Chrome OS. Pe viitor am putea vedea Fuchsia totuşi pe dispozitive electronice şi electrocasnice, pe cele AR, VR şi purtabile, următoarea generaţie de gadgeturi deci.

Internet of Things a fost de asemenea amintit în discursul oficialului, despre care aveţi mai multe detalii aici.

Citeste stirea completa