0 comments

Google Assistant citește și răspunde la mesajele de WhatsApp – Profit.ro

by on 5 august 2019
 
Google Assistant citește și răspunde la mesajele de WhatsApp

Liviu Mihai

scris astăzi, 09:00

Asistentul digital al celor de la Google a dobândit abilitatea de a citi și trimite răspunsuri mesajelor primite prin intermediul celor mai populare aplicații din zona comunicării, precum WhatsApp și Telegram.

Citirea și trimiterea răspunsurilor la mesajele primite nu este o funcție nouă pentru Google Assistant, însă până acum asistentul nu știa să o folosească decât în cazul SMS-urilor.

Utilitatea acestei funcții va crește exponențial odată cu extinderea ei la nivelul aplicațiilor de chat pe care utilizatorii chiar le folosesc.

Mai nou, Google Assistant poate fi folosit pentru a citi cu voce tare și a trimite răspunsuri dictate prin intermediul unor aplicații precum WhatsApp, Telegram, Slack, Discord sau GroupMe.

Investițiile Apple în R&D sunt la cel mai mare nivel din toate timpurile CITEȘTE ȘI Investițiile Apple în R&D sunt la cel mai mare nivel din toate timpurile

Pentru citirea mesajelor utilizatorul poate folosi o comandă de genul “Hey, Google, read my messages”. Pentru ca această abilitatea să funcționeze, utilizatorul va trebui să confere asistentului acces la notificări.

Din păcate, cel puțin pentru început, suportul nu vizează decât un număr limitat de limbi, în frunte cu limba engleză. Accentul asistentului ar putea fi unul curios dacă este pus să citească un mesaj primit în limba română.

Interacționarea vocală cu mesajele primite prin intermediul asistentului digital este utilă în momentele în care manevrarea telefonului nu este posibilă sau foarte dificilă, precum condusul unei mașini sau gătitul.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
assistant
whatsapp
telegram
discord

Citeste stirea completa