0 comments

Google Chromecast 2020 apare în imagini oficiale; Noul dongle vine pe 30 septembrie și va rula Android TV – Mobilissimo.ro

by on 19 septembrie 2020
 

Pe data de 30 septembrie avem notat în calendar un eveniment marca Google, show care ne va aduce telefoanele Pixel 5 și Pixel 4a 5G, noua boxă inteligentă Nest Home dar și un Chromecast 2020. Despre acest din urmă dongle tot aflăm detalii de câteva luni bune, iar acum în pragul lansării îl descoperim afișându-se în imagini oficiale alături de telecomanda compactă care îl va însoți la pachet. 

Google Chromecast 2src2src

Prima dată când am auzit despre existența acestui dongle se menționa și numele de cod “Sabrina” și aflam tot atunci că dispozitivul rulează Android TV, fiind un upgrade important în comparația cu modelele Chromecast anterior disponibile pe piață. Vom avea acum un OS în toată regula ce ne va permite să accesăm întreaga suită de aplicații Android TV, dar și jocuri și magazinul dedicat de unde vom putea instala alte titluri.

Google Chromecast 2src2src

Revenind la imagini, acestea prezintă un dongle de mici dimensiuni cu un cablu plat scurt și port HDMI ce se va conecta în spatele televizorului. Adoptă un look minimalist cu un logo “G” subtil și vine alături de o telecomandă multimedia cu butoane Google Assistant, Back, Home, Mute, YouTube, Netflix, dar și ce par a fi butoane de volum pe lateral dreapta fix ca pe un smartphone.

Sus de tot apare un pad direcțional și mai vedem și microfonul aici. Ca hardware așteptăm un procesor Amlogic S905X2 la interior (quad-core Cortex-A53) și un GPU Mali-G31 MP2. Se vorște și despre 2 GB RAM și 16 GB stocare flash. Cât despre preț, zvonurile indică sume cuprinse între 50-100 euro

Citeste stirea completa