0 comments

Google este investigat în India pentru concurență neloială – Profit.ro

by on 13 mai 2019
 
Google este investigat în India pentru concurență neloială

Liviu Mihai

scris astăzi, 08:55

India a decis să investigheze Google, care este suspectat că a folosit incorect poziția dominantă pe piață de care se bucură sistemul de operare Android.

Comisia pentru competiție din India a decis în urmă cu an să lanseze o investigație preliminară în ceea ce privește Android, după ce a primit un număr nespecificat de plângeri.

În urma investigației preliminare încheiată recent, Comisia a găsit suficiente indicii care arătă că Google s-a folosit de poziția dominantă de care se bucură în India pentru a-și scoate competitorii din joc.

Astfel, s-a decis lansarea unei investigații ample în acest sens, dar nu au fost făcute publice acuzațiile concrete.

FOTO Google și Qualcomm au realizat un design de referință pentru dezvoltarea căștilor inteligente cu Google Assistant CITEȘTE ȘI FOTO Google și Qualcomm au realizat un design de referință pentru dezvoltarea căștilor inteligente cu Google Assistant

Google, al cărui sistem de operare se regăsește pe mai bine de 95% din toate smartphone-urile comercializate în India, a emis un comunicat în care spune că va coopera cu oficialitățile locale.

Investigarea Google ar putea dura în jur de un an și aproape sigur va necesita declarații din partea oficialilor companiei americane. Dacă va fi găsită vinovată, Google ar putea fi amendată cu 10% din veniturile pe care le realizează în India sau 300% din profitul net făcut aici.

Veniturile Google din India reprezintă doar fracție mică din veniturile globale ale companiei, în ciuda numărului mare de dispozitive vândute aici. În ultimul an fiscal, Google a avut venituri de 1,4 miliarde de dolari în India.

În aceeași perioadă, la nivel global Google a înregistrat venituri de peste 100 de miliarde de dolari.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
android
india
investigatie
monopol

Citeste stirea completa