0 comments

Google I/O 2019: Google aduce realitatea augmentată în cadrul experienței Search – Mobilissimo.ro

by on 8 mai 2019
 

Google a prezentat o nouă versiune de Google Assistant la I/O 2019, dar şi noi telefoane Pixel şi o boxă inteligentă cu cameră de securitate şi ecran, Nest Hub Max. Pe lângă acestea am avut ocazia să vedem şi o nouă faţetă a căutării Google, acum cu realitate augmentată la pachet.

Camera va fi acum implicată în experienţa Google Search. Demonstraţia de pe scenă a inclus o căutare după „marele rechin alb”, care a apărut apoi în faţa camerei in AR. Am văzut şi exemple similare pentru musculatura umană, prezentată în 3D. Această funcţionalitate ar putea revoluţiona procesul educaţional. Încă nu e clar câte dintre aceste modele 3D vor apărea în căutare şi dacă publisherii îşi vor crea propriile lor variante de obiecte 3D sau imagini.

Un alt exemplu de moment în care AR este util este cel al cumpărăturilor online, cu posibilitatea de a vedea pantofi în realitate augmentată, sau un hanorac sau o geacă, pentru a afla cum se potrivește cu restul garderobei. Obiectele 3D AR vor începe să apară printre rezultatele căutărilor Google în a doua parte a anului, iar dezvoltatorii pot adăuga suport pentru propriile obiecte doar adăugând câteva linii de cod.

Google colaborează deja cu NASA, New Balance, Samsung, Target, Volvo şi alte nume mari. Google a mai avut proiecte în zona AR din 2017 încoace, lansând jucăuşul Playground, cu stickere AR direct în interfaţa camerei.

Citeste stirea completa