0 comments

Google lucrează la un smartphone pliabil – Profit.ro

by on 10 mai 2019
 
Google lucrează la un smartphone pliabil

Liviu Mihai

scris astăzi, 07:52

Google nu a prezentat ceva concret legat de smartphone-urile pliabile la Google I/O, însă oficialii companiei au recunoscut că lucrează în prezent la un astfel de dispozitiv.

Șeful diviziei Pixel, din care fac parte și cele două smartphone-uri prezentate săptămâna aceasta de Google, a declarat în cadrul unei serii de interviuri acordate pentru mai multe publicații din Statele Unite că producătorul american lucrează în prezent la un prototip de smartphone pliabil.

Mario Quieroz, care a confirmat dezvoltarea prototipului, nu a intrat în detalii spunând doar că Google nu are în acest moment nimic de anunțat legat de un viitor smartphone pliabil.

Până acum, singurul mare producător care a prezentat ceva concret în sens a fost Samsung, companie care trebuia să-și lanseze pe piață primul smartphone pliabil chiar la începutul acestei luni.

Google este departe de Spotify și Apple în ceea ce privește numărul de abonați CITEȘTE ȘI Google este departe de Spotify și Apple în ceea ce privește numărul de abonați

Din cauza unor probleme tehnice grave, descoperite la mai multe exemplare trimise de Samsung pentru testare către presă, compania coreeană a decis să amâne pe termen nelimitat lansarea lui Galaxy Fold.

Problemele celor de la Samsung, coroborate cu faptul că ceilalți producători nu par a se grăbi să vină cu smartphone-uri pliabile anul acesta, trădează lipsa de maturitate a acestui format, care arată că încă nu este pregătit pentru a fi aplicat pe scară largă.

Google, pe de altă parte, a început deja să lucreze la optimizarea sistemului său de operare pentru smartphone-urile pliabile.

În cadrul conferinței Google I/O de săptămâna aceasta, Google a anunțat că Android Q, care va fi lansat în toamnă, va fi compatibil cu smartphone-urile pliabile și va funcționa fluent atunci când se va face trecerea de ecranul mic la ecranul extins și invers.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
smartphone
pliabil

Citeste stirea completa