0 comments

Google promite să acorde suport pentru Chrome în Windows 7, închis de curând, până în iulie 2021 – Economica.net

by on 20 ianuarie 2020
 

Perioada de suport extins oferit de Microsoft pentru una dintre cele mai longevive versiuni de Windows de până acum, Windows 7, s-a încheiat pe 14 ianuarie 2020. Cu toate acestea, Microsoft promite să continue să facă actualizări pentru browserul Chrome pentru acest sistem de operare până în iulie 2021.

Windows 7 a fost lansat în urmă cu 11 ani și a beneficiat de suportul normal al Microsoft până în 2015. De atunci, pe o perioadă de cinci ani, Windows 7 a beneficiat de așa-numitul suport extins. Suportul extins înseamnă că producătorul a oferit în continuare actualizări de securitate și care să repare anumite probleme de funcționare depistate în această perioadă, însă nu mai sunt lansate funcționalități noi prin intermediul update-urilor.

“Vom continua să susținem Chrome pe Windows 7 timp de cel puțin 18 luni de la data încheierii ciclului de viaţă de către Microsoft, până cel puțin pe 15 iulie 2021”, a scris Max Christoff, directorul inginer al Chrome, săptămâna trecută într-o postare pe blogul companiei.

Christoff a apreciat sprijinul post-retragere de pe piaţă ca pe un câștig pentru companii, care în ultimii ani au folosit Chrome drept browserul principal al angajaţilor. El a evidențiat instrumentele de management oferite de Google, precum și abilitățile de sincronizare Chrome

„Dacă nu ați început încă mutarea la Windows 10 sau chiar dacă organizația dumneavoastră se află la jumătatea drumului de migrare, puteți beneficia totuși de capacitățile Chrome dedicate companiilor”, a susținut Christoff.

În pofida faptului că are deja peste 10 ani și că Windows 10 există deja de 5 ani, Windows 7 se bucură încă de o cotă importantă de piață.

Citeste stirea completa