0 comments

Google schimbă sistemul de operare Android – Gazeta de Sud

by on 20 august 2019
 
Google schimbă sistemul de operare Android
Google schimbă sistemul de operare Android

Google a anunţat în mod oficial că va extinde timpul necesar pentru analizarea în detaliu a codului-sursă al aplicaţiilor pentru Android trimise pentru publicare în Google Play, iar dezvoltatorii sunt foarte supăraţi.

Google va analiza mult mai atent aplicaţiile

Google va analiza mult mai atent aplicaţiile venite de la anumiţi dezvoltatori pentru a se asigura că acestea nu conţin viruşi, sau alte tipuri de malware, adware, si nu doar atât, scrie idevice.ro. Google a început deja să-i notifice pe dezvoltatorii care vor fi afectati de această schimbare foarte importantă pentru aplicatiile dezvoltate pentru sistemul de operare Android. Procesul putând dura până la 3 zile, conform informaţiilor apărute acum.

Măsura trebuia să fie impusă de foarte mult timp

Perioada de aplicare a a măsurii nu este una foarte lungă, având în vedere că inclusiv în cazul celor de la Apple procesul poate dura şi până la câteva zile. Dacă în cazul celor de la Apple perioada mai lungă de analiză a unei aplicatii se aplică pentru toată lumea, cei de la Google vor analiza mult mai atent doar aplicatiile anumitor dezvoltatori de aplicatii pentru Android, ceea ce supără deja multă lume.

“Când selectați o aplicație în Consola Play, puteți vedea cea mai recentă stare de publicare a aplicației sub titlul și numele pachetului. Pentru anumite conturi de dezvoltatori, vom avea nevoie de mai mult timp pentru a examina în detaliu aplicațiile dvs. pentru a vă proteja mai bine utilizatorii. Veți primi o notificare pe Tabloul de bord al aplicației dvs. despre cât timp ar trebui să dureze acest lucru. Vă recomandăm să vă ajustați planificarea pentru a include o perioadă tampon de cel puțin trei zile între trimiterea aplicației și redarea live.”

E posibil ca Google să se uite cu atentie mai mare la aplicatiile venite de la dezvoltatorii din China. Cei care au în general problemele cele mai mari cu malware, adware, si altele asemenea. Deşi unii ar putea spune că măsura e una discriminatorie, având în vedere numărul foarte mare de aplicatii infectate care vin de la producători chinezi, sau indieni, cred că măsura trebuia să fie impusă de foarte mult timp de către americani.

Acestea fiind spuse, cei de la Google fac în sfârsit modificări menite să aducă mai multă siguranţă în platforma folosită de peste 2 miliarde de terminale mobile în fiecare zi.

Valentina Grădinaru

Citeste stirea completa