0 comments

Google Search va avea mai multe știri, realitate augmentată și un asistent virtual – Profit.ro

by on 8 mai 2019
 
Google Search va avea mai multe știri, realitate augmentată și un asistent virtual

Liviu Mihai

scris astăzi, 09:35

Google se pregătește să adauge mai multe funcții noi motorului său de căutare, integrând în acesta mai multe tehnologii și servicii ale companiei.

Motorul de căutare Google, care are de mai mulți ani o secțiune pentru știri, va beneficia în curând de ceea ce Google numește “Full Coverage”, o funcție care a existat până acum în Google News.

“Full Coverage”, despre care compania americană spune că folosește învățarea mecanică pentru a procesa articolele de pe site-urile de știri, va aduce mai mult context pentru știrile pe care utilizatorii le caută pe Google.

Google a anunțat că motorul său de căutare va începe să indexeze și podcast-uri, urmând chiar să faciliteze ascultarea acestora direct în paginile cu rezultatele căutărilor.

Google a prezentat noutățile celei de-a zecea versiuni de Android: Mod întunecat, gesturi simplificate și multe altele CITEȘTE ȘI Google a prezentat noutățile celei de-a zecea versiuni de Android: Mod întunecat, gesturi simplificate și multe altele

În cadrul motorului de căutare al companiei va fi integrat și Duplex, asistentul digital al companiei care folosește inteligența artificială.

Acesta promite să automatizeze completarea formularelor web și să simplifice procese precum rezervarea unei camere la hotel sau închirierea unei mașini, folosind informațiile pe care le găsește în Gmail, Calendar sau alte servicii Google pe care utilizatorul le folosește.

Căutarea pe Google va returna în curând și rezultate care folosesc realitatea augmentată. În loc să afișeze o imagine cu un animal, de exemplu, Google va afișa un model 3D în pagina cu rezultate.

Mai mult, modelul 3D va putea fi plasat de utilizator în mediul real, prin intermediul camerei foto. Experiența seamănă oarecum cu vânarea pokemonilor în Pokemon Go.

ARe you seeing this?! With new AR features in Search rolling out later this month, you can place, view and interact with 3D objects right in your own space. #io19 pic.twitter.com/Q61U0r2Hvg

— Google (@Google) May 7, 2019

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
cautare
inteligenta artificiala
realitate augmentata

Citeste stirea completa