0 comments

Google vorbește despre Fuchsia OS, înlocuitorul Android – noobz.ro

by on 14 mai 2019
 

Cristian Gănescu

– 14.05.2019, 12:39 în Aplicaţii

Google vorbește despre Fuchsia OS, înlocuitorul Android

Google vorbește despre Fuchsia OS, după ce s-a zvonit că înlocui sistemul Android. Gigantul spune că este doar un experiment.

Fuchsia este un proiect Google care a generat numai speculații. Sunt deja 3 ani de când am auzit prima dată acest nume. A apărut pe GitHub în luna august a anului 2016. Totul s-a întâmplat fără un anunț official. Nu a existat nici măcar o documentație disponibilă. Utilizatorii au început să speculeze pe baza acestui subiect. Potrivit mai multor teorii, Fuchsia ar fi fost înlocuitorul sistemului de operare Chrome sau chiar al Android.

Google vorbește despre Fuchsia OS – Codul sursă indică un sistem de operare universal

Zvonul de înlocuire a celor două sisteme de operare cu Fuchsia a fost alimentat și de codul sursă. Acest cod indica structura unui sistem de operare universal. Asta înseamnă că Fuchsia poate rula atât pe smartphone, cât și pe laptop sau orice dispozitiv IoT.

Prima interacțiune cu sistemul de operare Fuchsia a fost oferită de doi dezvoltatori. Aceștia au rulat Fuchsia cu ajutorul Android Studio Emulator. Din imagini se putea observa faptul că sistemul de operare era într-o fază incipientă de dezvoltare.

În cadrul conferinței Google I/O, Hiroshi Lockheimer, senior vice president al Android și Chrome a oferit mai multe informații despre Fuchsia.

Urmărim cum ar putea fi diferit un nou sistem de operare. Știu că există foarte mulți oameni care se entuziasmează că acest sistem de operare este noul Android sau noul Chrome OS. Fuchsia nu asta urmărește. Cu Fuchsia se dorește ridicarea la nivel de artă a ceea ce presupune integrarea sistemelor de operare, iar ceea ce învățăm de la Fuchsia putem încorpora în alte produse”, a declarat Hiroshi Lockheimer.

Deși Fuchsia nu pare a fi un proiect care să ofere, efectiv, lucruri grandioase utilizatorilor, așteptări există. Fuchsia ne oferă o privire a viziunii Google în ceea ce privește viitorul. Integrarea și incluziunea sunt cuvinte pe care Google le folosește tot mai des în prezentările sale. Un sistem de operare care comunică fără întreruperi între mai multe dispozitive contribuie la atingerea acelor obiective.

Citeste stirea completa