0 comments

Huawei a anunţat la HDC 2020 lansarea oficială a EMUI 11. Ce noutăţi aduce – Adevărul

by on 11 septembrie 2020
 

Cu un nou design şi optimizat cu o nouă tehnologie, EMUI 11 le oferă utilizatorilor ocazia de a-şi exprima creativitatea cu noile opţiuni Always-On Display (AOD). Noul AOD permite personalizarea ecranului cu ajutorul artei moderne. Inspirat de opera renumitului pictor Piet Mondrian, noul AOD este adoptat cu paleta de culori primare roşu, galben şi albastru. Utilizatorii pot să treacă dincolo de schema de culori a lui Mondrian şi să coordoneze paleta de culori AOD cu propriile fotografii. De exemplu, aceştia pot asorta cu uşurinţă culoarea AOD cu ţinutele lor zilnice, realizând o fotografie cu hainele pe care le poartă. Algoritmii AI vor extrage culoarea imaginii şi vor genera o paletă potrivită pentru AOD.

Laboratorul Huawei de cercetare şi inginerie a factorilor umani a contribuit la proiectarea ergonomică a EMUI 11. Formată din unii dintre cei mai buni academicieni şi ingineri de la universităţi de top, printre care Universitatea Tsinghua, Universitatea Zhejiang şi Academia Chineză de Ştiinţe, echipa de cercetare a analizat cu atenţie experienţa de utilizare şi experienţa vizuală şi interactivă optimizată a sistemului EMUI 11, pentru a atinge cel mai înalt grad de confort şi o experienţă de utilizare cât mai plăcută.

Noile animaţii cu tranziţii de lungă durată inspirate de tehnica din domeniul cinematografiei îi ajută pe utilizatori să se concentreze mai bine asupra sarcinilor. Rezultatele cercetării factorilor umani indică faptul că, în comparaţie cu tranziţiile obişnuite, tranziţiile de lungă durată scurtează mişcarea ochilor utilizatorului şi diminuează oboseala, îmbunătăţind în acelaşi timp eficienţa recunoaşterii. 

Funcţiile pentru toate scenariile alimentate de tehnologia distribuită a Huawei, precum MeeTime şi Multi-Screen Collaboration, au devenit deja emblematice pentru EMUI. Această tehnologie inovatoare le permite dispozitivelor să virtualizeze şi să distribuie capabilităţile software între ele. Utilizatorii nu mai depind de limitările hardware şi sunt liberi să îşi personalizeze experienţa pe baza nevoilor şi preferinţelor lor individuale.

Beneficiind de îmbunătăţirile aduse tehnologiei distribuite, Multi-Screen Collaboration suportă acum până la trei ferestre active. Această funcţie poate fi utilizată în special de elevi, în timpul cursurilor online. De exemplu, ei pot folosi prima fereastră pentru a viziona fluxul, a doua fereastră pentru o aplicaţie pentru notiţe, iar pe a treia pentru a discuta despre materialele folosite alături de colegii de clasă. 

Multi-Screen Collaboration permite şi o sinergie mai bună între PC-uri şi tablete. Odată ce conexiunea este stabilită, tableta poate acţiona ca o cameră web externă sau ca un al doilea ecran pentru computer, în timp ce computerul îşi poate partaja perifericele cu tableta. Documentele salvate pe computer pot fi editate direct pe tabletă, fie cu intrări tactile, fie cu un stylus pentru ilustraţii. Într-o şedinţă, utilizatorii pot marca cu uşurinţă slide-urile de prezentare pe măsură ce acestea le sunt necesare pentru a-i ajuta să-şi ilustreze ideile sau să folosească al doilea ecran pentru a căuta informaţii suplimentare. 

EMUI a oferit întotdeauna soluţii complete de securitate pentru protecţia utilizatorilor de dispozitive Huawei. La nivel de sistem, kernelul TEE OS a obţinut CC EAL5+, cel mai înalt nivel comercial de securitate din lume. Huawei respectă cu stricteţe reglementările locale şi internaţionale privind confidenţialitatea utilizatorilor, inclusiv GDPR şi GAPP, iar compania a primit certificări care includ, dar nu se limitează la ISO27701 şi sigiliul ePrivacy. Acestea sunt unele dintre cele mai influente certificări de protecţie a confidenţialităţii din Europa.

EMUI 11 vine şi cu noi funcţii de confidenţialitate. Atunci când transferă imagini, utilizatorii pot elimina cu uşurinţă din fişier toate datele personale sensibile precum locaţia, ora şi detaliile dispozitivului. La rândul lor, memo-urile criptate protejează notiţele personale, securizând conţinutul cu un cod PIN sau blocare biometrică. 

Programul EMUI 11 Beta

În timpul prezentării, Huawei a anunţat şi programul EMUI 11 beta. Dispozitivele eligibile sunt HUAWEI P40, HUAWEI P40 Pro, HUAWEI P40 Pro+, HUAWEI Mate 30, HUAWEI Mate 30 5G, HUAWEI Mate 30 Pro, HUAWEI Mate 30 Pro 5G, PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 30 RS, HUAWEI MatePad Pro şi HUAWEI MatePad Pro 5G. Eligibilitatea pentru versiunea beta va fi extinsă şi pentru Honor 30, Honor V30, HUAWEI nova 7 şi altele, la o dată ulterioară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste stirea completa