0 comments

Huawei a depăşit Samsung în aprilie, devenind cel mai mare producător de telefoane din lume, conform Counterpoint – Mobilissimo.ro

by on 15 iunie 2020
 

2020 nu arată deloc bine pentru Huawei, între beţele în roate puse de americani la colaborarea cu TSMC şi prelungirea cu încă un an a listei negre. Totuşi compania chineză continuă să meargă bine, cel puţin aşa indica analiza celor de la Counterpoint. Aceştia afirmă că Huawei a depăşit Samsung în luna aprilie, devenind cel mai mare producător de telefoane din lume.

Counterpoint Research a realizat un studiu care indică faptul că Huawei a ajuns cel mai mare producător de telefoane din lume în aprilie 2020. Se pare că Huawei a obţinut o cotă de piaţă de 19% în acea perioadă, în vreme ce Samsung a avut 17%. În aprilie pandemia era în plină explozie, dar China îşi revenise deja. Samsung a fost afectată de Coronavirus şi vânzările au încetinit, dar Huawei a avut timp să îşi recupereze din vânzări, China fiind prima care şi-a deschis din nou economia.

În plus telefoanele Huawei P40 au avut un debut internaţional destul de bun, ca disponibilitate cel puţin. În partea noastră de Europa au ajuns rapid aş spune. Nu uităm şi că Huawei P40 Lite e un telefon midrange atractiv şi luăm în calcul şi sumedenia de modele Honor care au mare succes în Europa Centrală şi de Est.

Huawei

Huawei are şi telefoane ieftine cu 5G ca Honor X10 pe piaţă. Neil Shah, vicepreşedinte al Counterpoint Research a confirmat evoluţia Huawei în aprilie, într-un email spre cei de la Gizmochina. Sursa afirmă că ascensiunea companiei poate fi pusă şi pe seama patriotismului şi naţionalismului chinez, publicul din China cumpărând în masă telefoane Huawei pentru a susţine compania. Între timp Samsung a avut scăderi de vânzări în India, SUA, America Latină şi zone din Europa.

Posibil ca în mai să se fi restabilit ordinea de dinainte de pandemie totuşi. Recent am aflat că mai toate companiile au avut scăderi de vânzări la început de 2020, în afară de Xiaomi, care a înregistrat creştere datorită modelelor sale ieftine. Privim cu precauţie aceste cifre şi aşteptăm şi confirmări de la IDC şi alte organizaţii care fac studii de piaţă.

Citeste stirea completa