0 comments

Huawei anunță lansarea lui HarmonyOS 2.0 pe smartphone-uri, cu o variantă beta în decembrie și un debut comercial în 2021 – Mobilissimo.ro

by on 10 septembrie 2020
 

Un anunț pe care îl așteptam de multă vreme a venit astăzi în cadrul conferinței dezvoltatorilor HDC 2020 acolo unde Huawei a confirmat sosirea lui Harmony OS 2.0 pe smartphone-uri. Debutul comercial va avea loc în 2021 și primele impresii le vom afla încă din luna decembrie a acestui an atunci când este programată lansarea unei versiuni Beta pentru dezvoltatori. Ce aduce nou acest Harmony OS 2.0 și alte detalii aflați din rândurile de mai jos! 

În primul rând aflați că avem aici de-a face cu versiunea 2.0 a sistemului de operare HarmonyOS, platformă software inițial prezentată în luna august a anului trecut și adresată dispozitivelor Internet of Things. Am văzut televizoare cu acest OS, iar acum vine și anunțul inevitabil cu privire la debutul său pe smartphone-uri.

Lansarea comercială a lui Harmony OS 2.0 va avea loc în 2021 pe smartphone-uri și reprezintă un pas major în detașarea de Android. După cum bine știți, în momentul de față telefoanele noi lansate de Huawei pe piață sosesc cu un Android fără serviciile Google și fără magazinul de aplicații Play Store, optându-se pentru alternativele HMS și AppGallery.

Ce mai aflăm de pe urma evenimentului keynote din această dimineață este faptul că noua versiune a sistemului de operare este disponibilă sub forma unui beta HarmonyOS 2.0 SKD, pus la dispoziția dezvoltatorilor chiar de azi. Pentru început suportă doar smartwatch-uri, sisteme de infotainment auto și televizoare. Varianta beta pentru smartphone-uri vine în decembrie 2020 și primele telefoane cu HarmonyOS 2.0 vor apărea pe piață în prima parte a anului viitor.

O altă veste este aceea că Huawei a pus în aplicare proiectul OpenHarmony care permite dezvoltatorilor să creeze pe seama unei versiuni open-source a OS-ului, ceva similar cu ceea ce este AOSP pentru Android. 

Citeste stirea completa