0 comments

Huawei ar putea apela în ultimă instanță la MediaTek pentru a acoperi nevoia de procesoare pentru viitoarele telefoane – Mobilissimo.ro

by on 29 mai 2020
 

După cum bine știți, la mijloc de lună mai Departamentul de Comerț al SUA a anunțat o nouă interdicție ce vizează Huawei, astfel că toate companiile internaționale ce folosesc tehnologie americană sau echipamente produse în SUA nu vor mai putea furniza componente către gigantul chinez. Va fi nevoie de licențe speciale, dar în cazul procesoarelor sunt foarte mici șanse ca aprobarea să fie dată.

Aflam recent faptul că TSMC nu mai acceptă comenzi de noi procesoare HiSilicon Kirin, asta pentru că vorbim aici despre o firmă ce utilizează echipamente de producție dezvoltate în SUA. Huawei a primit totuși și o veste bună în momentul cu pricina, astfel că acele comenzi deja realizate pentru procesorul Kirin 1020 pe arhitectură de 5nm nu vor fi afectate – în toamnă fiind așteptat să debuteze pe telefonul Mate 40 Pro.

Deși pentru flagship-urile de final de an Huawei are acoperită nevoia de procesoare, problemele rămân pentru restul dispozitivelor pregătite pentru viitor, fiind nevoită să caute alternative. Știm deja faptul că se lucrează cu cei de la SMIC pentru dezvoltarea de noi procesoare, doar că această facilitate abia a introdus tehnologia de 14nm veche din 2014 și care nu se mai ridică la cerințele actuale.

A fost lansat chiar și un cipset bazat pe procesul de producție SMIC și anume Kirin 710A, dar Huawei are nevoie de o diversificare și de cipset-uri mai performante chiar și în zonele mid-range. Cum parteneriatul TMSC cade și SMIC nu are încă expertiza tehnologică necesară pentru a trece la un proces de producție actual, Huawei ar putea apela în ultimă instanță la MediaTek

Deși acest din urmă designer de cipuri are soluțiile produse de către TSMC, nu există nimic care să împiedice MediaTek să-și vândă mai departe procesoarele către Huawei. Soluțiile recente MediaTek s-au dovedit performante și eficiente, iar de curând am avut prezentate și variantele Dimensity 820 și Dimensity 1000+ dezvoltate pe arhitectură de 7nm și cu suport pentru conectivitate 5G dual-SIM, unități GPU actualizate.

Așadar, soluția ar putea fi MediaTek, asta dacă nu cumva Departamentul de Comerț SUA mai adaugă o mențiune în noua lege prin care să împiedice achiziția de procesoare pe linia TSMC – MediaTek – Huawei, cu Huawei fiind clientul final. 


⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! 🙂

Citeste stirea completa