0 comments

Huawei ar putea folosi Sailfish OS în loc de Android-ul Google; Iată ce spune șeful Jolla – Mobilissimo.ro

by on 24 mai 2019
 

În ultimele zile au început să apară tot mai multe teorii legate de platforma care ar putea înlocui Android pe telefoanele Huawei. S-a vorbit despre Hongmeng, un OS propriu al chinezilor, dar şi despre magazine alternative de aplicaţii. Acum Jolla se face remarcată prin declaraţii pe subiect.

Sami Pienimaki, CEO al Jolla, a discutat recent despre decizia administraţiei Trump cu privire la lista neagră pe care se află Huawei.f Oficialul a acordat un interviu unei publicaţii din India, pentru care a declarat că există noi oportunităţi ca un nou OS de mobil să crească pe piaţă la ora actuală. Sailfish OS ar fi privilegiat de situaţia actuală, iar Pienimaki afirmă că în ultimul an interesul pentru platforma Jolla a crescut în anumite zone de pe glob în care politica afectează produsele tech.

Restricţionarea producătorilor cu care poate lucra Google va lovi serios în Android şi va afecta întreaga industrie pe termen lung. S-a ajuns aici şi pentru că s-a lăsat liber un monopol Google asupra pieţei smartphone. Windows Phone a murit subit, Tizen nu a prins şi nu avem rival pentru Android şi iOS. Google are tot mai multe probleme cu acuzaţii de la autorităţile antitrust europene, iar acum şi Consiliul Concurenţei din India investighează Google. E nevoie mai mult ca niciodată de un al treilea OS.

Jolla este o companie finlandeză, înfiinţată de foşti angajaţi Nokia, care au realizat Sailfish OS pe baza scheletului proiectelor Maemo şi Meego. În Rusia platforma e deja adoptată şi folosită de Rostelecom, un operator şi furnizor de servicii digitale. Huawei ar putea apela la Jolla dacă va mai continua acest şah impus de americani prin interdicţia colaborării cu Google.

Problema e că Huawei va veni cu siguranţă cu pretenţii proprii legate de Sailfish OS.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Citeste stirea completa