0 comments

Huawei avea un proiect secret cu Google: ce se întâmplă cu el acum – Playtech.ro

by on 30 iulie 2019
 

Google și Huawei au colaborat, în trecut, la un smartphone Nexus. Mai recent, au vrut să extindă parteneriatul către case inteligente. Proiectul e deocamdată într-o perioadă incertă din cauza sancțiunilor aplicate de Statele Unite ale Americii.

Cel mai strâns parteneriat între Google și Huawei a fost pe Nexus 6P, un smartphone cu Android creat după cerințele Google. Acum au apărut însă informații despre altă colaborare. Cele două companii ar fi vrut să dezvolte o boxă inteligentă cu Google Assistant. Boxa ar fi fost creată de Huawei, vândută de Huawei și ar fi oferită companiei americane încă un hardware pe care să vândă asistentul digital.

Planul era ca boxa să fie anunțată în toamnă, la IFA, și cel mai probabil ar fi vizat mai multe țări decât acoperă acum Google cu boxele sale. Însă în mai SUA a pus Huawei pe lista neagră și chiar folosirea Android de către producător a fost incertă (și nici acum nu sunt toate detaliile finalizate).

Ce rivali are Google în cursa asistenților digitali

Parteneriatul cu Huawei ar fi ajutat Google să-și extindă prezența în zona caselor inteligente. Concurează acolo cu Amazon, care are asistentul digital Alexa, cu Apple, care are Siri și HomePod, dar și cu Samsung, care a anunțat o boxă inteligentă în urmă cu ceva timp, bazată pe Bixby.

Problema și mai mare acum e că, după cum s-a văzut în cazul Siri, boxele acestea inteligente și asistenții cu care vin nu sunt tocmai sigure. Iar asupra Huawei deja planează suspiciuni că spionează utilizatorii. Un astfel de echipament n-ar fi făcut decât să crească suspiciunile.

Huawei a fost un partener apropiat al americanilor

În cursa Huawei către locul 1 mondial, Google are doar de câștigat. Android nu costă nimic, dar prin serviciile companiei profită la maximum ca să profileze utilizatori și să vândă reclame. În acest caz, Huawei s-a dovedit un partener de încredere. A livrat telefoane, ceasuri și tablete cu sistemul întreținut de Google.

Pentru ultima parte din 2019, producătorul are de lansat un nou telefon: Mate 30 Pro, dar și o finalizare a sistemului propriu de operare. După declarațiile lui Trump, conform căruia sancțiunile vor fi reduse, e posibil ca sistemul de operare să nu mai apară. Chiar și așa, vor fi câteva luni complicate pentru Huawei și chiar Google.

Citeste stirea completa