0 comments

Huawei confirmă și detaliază procesorul Kirin 990, CPU ce va sosi pe Mate 30 Pro şi Mate X – Mobilissimo.ro

by on 23 august 2019
 

Huawei a lăsat lansarea flagshipului său Mate 30 Pro pentru mijlocul de toamnă, iar la IFA 2019 va aduce doar noul procesor flagship, Kirin 990. Azi aflăm că gigantul chinez tocmai ce a confirmat acest nume şi că au apărut detalii în plus despre CPU. Le găsiţi mai jos.

În primul rând, Kirin 990 a fost cunoscut o perioadă drept Kirin 985. Este urmaşul lui Kirin 980 şi va debuta pe Mate 30 Pro, dar va fi inclus şi pe noua variantă de Huawei Mate X, care vine în noiembrie. Yanming Wang, preşedinte al Huawei CEE a confirmat numele şi existenţa cipsetului. A declarat şi că este realizat pe arhitectura de 7 nm şi va avea o eficienţă de consum sporită faţă de predecesor.

În plus, acest CPU se va regăsi şi pe telefoanele flagship în 2020, oferind şi suport pentru toate benzile 5G mainstream. Încă nu e clar dacă avem modemul 5G integrat într-un sistem SoC cu acest CPU sau oferit separat ca la Kirin 980. Odată cu noul CPU vom avea şi suport pentru filmare 4K la 60 FPS pe telefoanele Huawei, care nu au mai beneficiat de acest tip de captură.

Sursele afirmă că acest CPU vine cu nuclee Cortex-A77 şi GPU Mali-G77, plus un NPU îmbunătăţit şi noi funcţii AI. Deja Kirin 810 beneficia de un NPU cu arhitectură in house Da Vinci, care ar putea să vină şi aici. Mai multe detalii despre procesor aflăm la IFA 2019 pe 6 septembrie.

Citeste stirea completa