0 comments

Huawei e gata să înlocuiască Google pe telefoanele sale cu sistemul global propriu. Explicațiile director – Libertatea

by on 24 mai 2019
 

Huawei intenționează să folosească pentru dispozitivele pe care le va lansa în 2019 chiar și sistemul de operare Windows 10 Mobile. Asta dacă Google îi va bana în continuare și va ajunge la un acord cu compania Microsoft, deținătorul licențelor pentru Windows. Ultima soluție, dacă primele două vor eșua, este folosirea sistemului de operare propriu cunoscut sub titulatura de Hongmeng/Hong Meng, a declarat directorul companiei, Yu Chengdong, cunoscut ca și Richard Yu, arată huaweicentral.com.

În prezent, toate telefoanele Huawei folosesc sistemul de operare EMUI, bazat pe Android cu o interfață dezvoltată de companie, la care se adaugă sistemele proprietare Google.

Totuși, atât Huawei cât și Google au anunțat că sunt în mijlocul tratativelor pentru a evita excluderea Huawei din „familia” Google.

Richard Yu, CEO Huawei, a declarat pentru CNBC că sistemul de operare dezvoltat de către companie va fi gata în ultimul trimestru al acestui an, pentru piața din China, și în primul trimestru al anului 2020 în varianta globală.

Google a respectat decizia autorităților SUA de a boicota Huawei și a suspendat acum câteva zile relații de afaceri cu gigantul chinez. Ulterior, Google a anunțat că a oferit o licență temporară pentru produsele Google, valabilă 90 de zile.

Întorcându-ne la sistemul de operare dezvoltat de Huawei, acesta va avea propriul appstore-magazin de aplicații similar Google Play- numit App Gallery. Acesta există deja pe unele dispozitive, în paralel cu Google Play. Oficialul Huawei a ținut să precizeze că va lansa sistemul de operare numai în cazul eșecului negocierilor cu Google și Microsoft.

Nu vrem să facem asta, dar vom fi forțați să o facem din cauza Guvernului SUA. Cred că este un lucru rău și pentru companiile americane, nu numai pentru noi, pentru că acum ajutăm afacerile din SUA și vom fi forțați să ne descurcăm singuri. Nu vrem să facem asta, dar o vom face dacă nu este o altă soluție” a precizat directorul Huawei.


Citește și: Partidul lui Dragnea e favorit net la casele de pariuri internaționale, spre deosebire de ce arată sondajele din România!


Citește mai multe despre Huawei pe Libertatea.

Citeste stirea completa