0 comments

Huawei insistă că nu are planuri pentru un telefon cu Harmony OS la bord, cel puţin nu în 2019 – Mobilissimo.ro

by on 23 august 2019
 

Harmony OS a debutat la începutul acestei luni în cadrul unei conferinţe din China, ca un sistem de operare mai evoluat decât ne aşteptam. Pe lângă faptul că e perfect scalabil şi poate rula pe orice, are şi micro kernel, care oferă un boost de securitate. Huawei insistă totuşi că nu îl va aduce pe telefoane, cu siguranţă nu în 2019.

Cunoscut şi ca HongMeng OS sau Ark OS o perioadă, acest OS realizat in house de către chinezi ar putea fi soluţia dacă Trump alienează China şi pe Huawei în continuare şi le taie accesul la Android şi Windows. Între timp Huawei insistă că are un parteneriat bun cu Google şi că Android rămâne software-ul său principal. Senior vicepreşedintele companiei, Vincent Yang a declarat că vrea să menţină un singur standard şi un singur ecosistem.

Harmony rămâne doar ca plan B dacă pică Android. Oficialul a oferit indicii şi că viitorul flagship, Huawei Mate 30 Pro va rula Android, fără îndoială. Între timp avem deja un terminal cu Harmony OS anunţat, televizorul Honor Vision şi există indicii că se pregăteşte şi un ceas inteligent cu acest OS la bord. Au existat şi multiple zvonuri că Huawei Mate 30 Lite ar putea veni cu Harmony, dar nu avem dovezi deocamdată.

Vă reamintesc că această platformă poate rula pe telefoane, tablete, ceasuri, televizoare, automobile, boxe inteligente, laptop-uri, echipamente de sistem, practic pe orice. Dacă la un moment dat Harmony devine platforma de bază, Huawei va avea de furcă cu aplicaţiile vitale şi native Google: Google Maps, YouTube, Docs, Drive, Gmail, pe care va trebui să le înlocuiască cu soluţii proprii.

La Huawei Maps deja lucrează cu Yandex, dar va fi greu fără YouTube şi Gmail… dacă Google refuză să le ofere acces.

Citeste stirea completa